Dunaújváros Hetilap

Folytatja kormánymegbízotti munkáját dr. Simon László

doszerk - 2018. június 29. 8:00

Négy év után folytatja a megkezdett munkát dr. Simon László a Fejér Megyei Kormányhivatal élén; Orbán Viktor miniszterelnök - a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára - 2018. július 1-jétől kinevezte Fejér megye kormánymegbízottjának.

Dr. Simon László felsőfokú tanulmányait a Rendőrtiszti Főiskolán, majd a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végezte, ahol 1999-ben doktori címet szerzett. Az eddigi életpályáját a közszolgálatban töltötte.

A Belügyminisztérium állományában, 1996-2012. között különböző szintű rendőri feladatokat látott el, volt rendőrőrs-parancsnok, majd városi rendőrkapitány, megyei rendőr-főkapitány.
A közigazgatás területén 2013. június 20-tól tevékenykedik, előbb a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatói feladatkörét, majd a főigazgatói teendőket látta el. Ezt követően, 2018. május 17-ig a Fejér Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottként dolgozott.

Kormánymegbízottként kiemelt feladatának tekintette az ügyfélközeli, hatékony közigazgatás megteremtését. Ennek keretében részese volt a járási hivatalok tevékenysége kiteljesítésének, a Fejér Megyei Kormányhivatal külső, belső integrációja megteremtésének.
A szervezeti átalakításon túl, a Miniszterelnökség irányításával, jelentős fejlesztést hajtottak végre a megyei kormányhivatalok, köztük a Fejér Megyei Kormányhivatal, a kormányablakok létrehozásával, illetve korszerűsítésével. Ennek eredményeként ma már jelentős részben megvalósult, hogy az állampolgárok a lakóhelyükhöz közel, egy helyen intézhetik az ügyeik jelentős részét.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára, 2018. július 1-jétől, kinevezte dr. Simon Lászlót Fejér megye kormánymegbízottjának.

Dr. Simon Lászlónak a következő időszakra vonatkozó elképzelései az előző négy évben megalapozott folyamatok továbbfejlesztését szolgálják. Továbbra is kiemelt figyelmet kíván fordítani a Fejér Megyei Kormányhivatal hatékonyságának növelésére, a személyi állomány felkészültségének és megbecsültségének erősítésére érdekében, hogy az állampolgárok még magasabb szintű kiszolgálásban részesüljenek a közigazgatási közszolgáltatások területén. Fontosnak tartja, hogy a közigazgatási eljárások tovább egyszerűsödjenek, az állampolgárok az ügyeiket gyorsan, a kor követelményeinek megfelelő színvonalon intézhessék.

Dr. Simon László személyes meggyőződése szerint a Fejér Megyei Kormányhivatalnak a jövőben is az állampolgárokért, a vállalkozásokért, a gazdaság fejlesztéséért kell tevékenykednie. Ennek során a legfontosabb szlogen továbbra is a „miben segíthetünk?” kell, hogy legyen.

(Fejér Megyei Kormányhivatal)

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.