Dunaújváros Hetilap

Gyerekeknek épít KRESZ-tanpályát a Hankook Dunaújvárosban

doszerk - 2018. június 27. 13:05

A „KÖSZ, Hankook!” önkéntes program keretein belül ezúttal a Március 15. téren található KRESZ-tanpálya felújítására invitálja az önkénteseket a Hankook Tire Magyarország Kft.

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2018-ban harmadik alkalommal indítja el a „Közösségi Összefogás a Szebbért”, azaz a „KÖSZ, Hankook!” önkéntes programját. A kezdeményezés célja, hogy az abroncsgyártó helyi partnerekkel és lakosokkal, valamint munkatársaival együtt tegye élhetőbbé és biztonságosabbá környezetét. Ebben az évben a vállalat a dunaújvárosi óvodás és iskolás gyerekek számára készülő KRESZ-pálya építéséhez várja önkéntesek jelentkezését.

2018-ban ismét elindul a "KÖSZ, Hankook!" program, amely része a vállalat 2012 óta működő átfogó társadalmi felelősségvállalás (CSR) stratégiájának, a Hankook Értékteremtő Programnak. A gumiabroncsgyártó a dunaújvárosi rendőrséggel és önkormányzattal közösen ezúttal a Március 15. téren lévő, szebb napokat látott KRESZ-tanpálya felújítására és kibővítésére invitálja a helyi önkénteseket, munkatársait és partnereit. Az összefogás célja egy olyan park létrehozása, ahol a gyermekek játékosan sajátíthatják el a felelős és biztonságos közlekedés alapjait. A lámpás kereszteződések, a körforgalmak és a vasúti átjáró-modellek között a gyermekek kerékpárral járhatják be a parkot, amely emellett friss külsőt is kap: a tervezett munkák része a padok átfestése, új virágládák elhelyezése és az útburkolat felújítása.

„Vállalatunk több mint egy évtizedes magyarországi jelenléte során mindig kiemelt figyelmet fordított a társadalmi felelősségvállalásra, különös tekintettel a gyerekek oktatására, ezen belül is a biztonságos közlekedés szabályainak elsajátítására. Az új tanpályával olyan környezetet szeretnénk teremteni számukra, ahol veszély nélkül gyakorolhatják a legfontosabb közlekedési helyzeteket. Külön öröm számunkra, hogy dunaújvárosi programunk résztvevőinek, valamint az együttműködő partnereknek a száma az évek során a többszörösére nőtt, ami jól mutatja, hogy a Hankook kezdeményezését mind munkatársaink, mind a helyi közösségek nagyra értékelik.” – mondta Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Önkéntesnek jelentkezni az alábbi oldalon tudnak az érdeklődők: http://www.koszhankook.hu/#onkentes

A „KÖSZ, Hankook! korábbi programjai során a vállalat önkéntesek segítségével szabadtéri edzőparkot hozott létre az Aranyvölgyi úton, felújították a Dunaújvárosi Tűzoltósállomás épületének egyes részeit, továbbá megszépítették a Dunaújvárosi Mentőállomást is. Az elmúlt évben pedig kutyaparkot építettek a Batsányi utca mögötti felső Duna-part füves területére, a kutyasétáltatók egyik kedvenc helyén.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.