Hőstett a keddi tűzesetnél

Vass Ádám - 2018. június 21. 10:59

Kedden délelőtt a Martinovics utca egyik lépcsőházában hatalmas tűz ütött ki. A tragédiának egy fiatalember is áldozatául esett, de nem sokon múlt, hogy többen is a lángok közt ragadjanak. Nekik a lépcsőház egy lakója, Folmeg Zoltán segített kijutni az épületből.

A kora délelőtti órákban otthon nézte a TV-t Folmeg Zoltán, aki a Szent Pantaleon Kórház pszichiátriai osztályán dolgozik ápolóként. Nyolc óra után nem sokkal az egyik szomszéd dörömbölt az ajtaján, hogy ég az alatta lévő második emeleti lakás, azonnal hívja a tűzoltókat.

- Felhívtam a 112-t, és elindultam lefelé, közben végig kapcsolatban voltam a tűzoltókkal és a katasztrófavédelem munkatársaival. A lépcsőház előtt összefutottam Lászlóval, aki a tűzesetben érintett családtagjaihoz jött látogatóba. Bementem vele a lakásba, amelyikben két idős ember tartózkodott, László szülei. Őket a többi lakó gondjaira bíztuk, mert azt az információt kaptuk, hogy van még valaki az égő szobában. Az szobaajtó azonban belülről be volt zárva, az üveget beütöttük, ekkor viszont hatalmas láng és füst csapott ki, ami elárasztotta a folyosót, ez miatt pedig le kellett jönnünk, hiszen védőfelszerelés nélkül lehetetlen lett volna bejutni oda.

Ekkor már fordultak is be a tűzoltók a házhoz és egyből elkezdték az oltást két vízsugárral. Egy fecskendővel az utcafrontról az ablakon át, egy másikkal pedig a lépcsőházból, hogy megakadályozzák a tűz tovább terjedését. A lángokat percek alatt elfojtották. A tűz közelében lévő emeletekről gyorsan lejöttek a lakók, a többieknek a rendőrök és a tűzoltók segítettek. Az oltási munkálatok után a kiürített épületbe fél tizenkettő körül mehettek vissza a lakók. A lépcsőház szerkezete szerencsére nem sérült, a statikai vizsgálatok nem mutattak hibát a ház szerkezetében.

A rovat további hírei: Sziréna

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)