Együtt a pályán egy nemes ügyért

Szárszó Lajos - 2018. június 16. 19:27

Több, mint 700 ezer forint támogatás gyűlt össze a Dunaújváros Team és a Dárdai Hertha Team jótékonysági labdarúgó mérkőzésen, melyen a szekszárdi Horváth Péter gyógyulásának elősegítéséhez járultak hozzá a résztvevők.

Ismét jótékony kezdeményezés mellé állt Dunaújváros önkormányzata és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, melynek eredményeként igazi legendákat láthatunk játszani a Dunaújváros Stadion gyepén. A cél az volt, hogy ezzel egy nagyszerű sportembert, a súlyos egészségügyi problémákkal küzdő Horváth Pétert támogassák. Nagyszerű hangulatban kezdődött a találkozó, melynek első lövése Dárdai Mártonhoz fűződött, melyet kiváló vetődéssel hárított Bita László. A folytatásban inkább a Dárdai Team játéka dominált, így a hátvédeknek akadt bőven dolguk, akik közül Csikós Gábor remekelt több alakalommal. A 12. percben azonban már ő sem tudott menteni, amikor Dárdai Palkó lőtte ki az újváros kapujának jobb oldalát (0-1). Válaszként azonnal Sowunmi Thomas fejese érkezett, de azt Prandtner vetődve hárította, majd ismét Dárdai Palkó volt eredményes, ezzel kettőre növelve csapata előnyét (0-2).

Sőt, egy perccel később sakk matt helyzetből Arne Meier újabb gólt szerzett (0-3). A Dunaújváros megpróbálta egy kicsit feljebb tolni a játékát, de nem sok sikerrel, és a kontra lehetőségek sem jöttek össze. A 24. percben Právics Krisztián dolgoztatta meg a Hertha Team kapusát, ezzel jelezve, hogy megpróbálják a felzárkózást. Dárdai Pál próbálkozott egy távoli lövéssel, ami nem sokkal ment kapufa mellé. A 33. percben szépített a Dunaújváros. Szurma Péter futotta le védőit, aki pontosan tette keresztbe a labdát a felfutó Szalai Norbert elé, aki pontosan lőtte ki a hosszú alsó sarkot (1-3). A fordulás után villámigazolással állt be csapatunkba Dárdai Pál és egyik fia, Palkó, ennek ellenére növelte előnyét a Hertha, Kulcsár volt eredményes (1-4). A vendégek nem adták alább, Dárdai Márton vette be a csereként beállt Gyalus kapuját (1-5), majd a német Bundesligában szereplő Hertha egyik felfedezettje, Arna Meier lőtt kapufát. Sárai György lábában maradt benne a szépítés, majd Szurma Péter tekert kapu fölé. Gyalus Zoltán mutatott be bravúrt, amikor Buzás közeli lövését ütötte ki, de nem sokkal később Arne Meier lövését nem foghatta (1-6), aki pár perc múlva ismét bevette kapunkat (1-7).

A gól után azonban mezt cserélt, és újvárosi mezben játszott tovább az egyik legtehetségesebb német játékos, aki szinte azonnal gólpasszt adott Szalai Norbertnek. Ami ekkor nem sikerült, az 53. percben igen. Ekkor Fogarasi Gergő csökkentette a hátrányunkat (2-7). Fehér Csaba szerezte a Dártai Team nyolcadik találatát (2-8), melyre a minket erősítő Dárdai Palkó válaszolt (3-8). És ha a tesó gólt szerzett, akkor arra a másiknak, Mártonnak válaszolnia kellett (2-9). A meccs hajrájában Gyalus Zoltán mutatott be három nagyszerű védést, majd Szélesi Zoltán szabadrúgása kerülte el a kaput. A végső csapást Dárdai Márton vitte be, ezzel beállítva a végeredményt (3-10).

A rendezvény elérte célját, hiszen több, mint 770.405 forint gyűlt össze támogatásként!

Támogatók
Bíró Csaba, a Bíró Báró Acélszerkezet Építő Kft. ügyvezetője, tulajdonosa 200.000 forinttal
Belénessy Csaba, a Crossborder Film Kft tulajdonosa 50.000 forinttal
Dunaújváros Megyei Jogú város és polgármestere és Cserna Gábor 100.000 forinttal
A Dunaújváros PASE 50.000 forinttal
A Dunaújváros Team és a Dárdai Hertha Team 100.000 - 100.000 forinttal

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere: - Nagyon gyors volt a szervezés, hétfőn értesültem a mai meccsről Petrás Gábortól és Horváth Attilától, s nálunk az ilyen jótékonysági rendezvényeknek kiemelt szerepe van Dunaújvárosban, gondoljunk itt például Pecsét Istvánra, valamint a beteg kislányok gyógyításának felkarolására. Azt sajnálom, hogy ma viszonylag kevesen voltak, ennek több oka is van, egyrészt rövid volt a szervezési idő, tart a DUDIK Fesztivál, közben meg a labdarúgó világbajnokság, s az általános iskolás ballagások is vannak még a hétvégén. Ezzel együtt örömmel álltunk a kezdeményezés mögé, s önkormányzatunk százezer forinttal támogatja Horváth Péter gyógyulását.

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára: - Ahogy megkeresett minket a Dárdai Hertha Team a mérkőzéssel kapcsolatban, azonnal rábólintottunk, de természetesen meg kellett kérdezni az önkormányzatot is, hiszen övé a létesítmény. Szerencsére innen is rögtön rábólintottak az eseményre, s mindenben támogatták a mérkőzést, s a jótékonysági akciót. Nem volt egyszerű a szervezés, már szabadságról jöttünk vissza Horváth Attilával, s előző hét szombaton raktuk össze ezt a dunaújvárosi csapatot, s bár nyilván vannak olyanok, akik nem tudtak eljönni, gondolok itt Salamon Miklósra, Sztanó Miklósra. Próbáltunk olyan játékosokat is bevonni, akik ugyan nem tartoztak a régi nagy Kohászhoz tartoztak, de az utánpótlásban letették az alapkövét a dunaújvárosi labdarúgásnak. Óriási dolognak tartom, hogy ilyen játékosok léptek ma pályára itt, főleg úgy, hogy ugye a magyar válogatott sajnos nem úgy szerepel, ahogy azt szeretnénk. Ilyenkor is meg kell ragadni azonban minden alkalmat, hogy népszerűsítsük a labdarúgást, s ha például egy ilyen játékos, vagy éppen edző, mint Dárdai Pál érkezik Dunaújvárosba, akkor minden kaput meg kell nyitni, hogy mindenki megtekinthesse ezt a fantasztikus embert, mert belőle tudunk építkezni mi is.

Dárdai Pál: - Nagyon jól sikerült rendezvényen vagyunk túl, amelyen sikerült összegyűjtenünk barátunk gyógyulásának támogatására ezt a szép összeget, amely igen jó dolog. Rendkívül rövid időnk volt arra, hogy meghirdessük a mérkőzést, ennek ellenére sok néző jött el, amely nagyszerű érzéssel tölt el. Köszönjük Dunaújvárosnak, polgármester úrnak, hogy létrejöhetett a mai meccs, melyet kiváló pályán játszhattunk. Több hasonló mérkőzésre lenne szükségük a nyári szünetben az embereknek, akik ma is szép gólokat láttak. Mindkét fiammal együtt játszhattam, akik közül Marci kifejezetten a kérésemre, csak erre a találkozóra utazott Magyarországra. Jót fociztunk, amely azért lehetett ilyen, mert mindkét csapatban jó játékosok játszottak. Szép délután volt, amely teljesen kikapcsolt a hétköznapok munkáiból. Vakáción vagyok, amely jólesik. Családommal az iskolai szezon végén, júliusban még egyszer hazautazunk, hogy együtt is tölthessünk pár napot.

Szélesi Zoltán: - Egyre többen ismerik fel azt, hogy vannak olyan barátaink, embertársaink, akik segítségre szorulnak, és ezért támogatnunk kell őket. Mindenképpen örömteli, ha ilyen esemény mellé állhatunk. Az aktív és a régebbi futballisták közül többen vannak, akik olyan alapítványokat támogatnak, vagy alakítottak, amelyek a rászoruló társaink segítségét szolgálják. Ezt mi mindig nagyon szívesen tesszük, és mind anyagiakkal, mind részvételünkkel támogatjuk ezt a tevékenységet. Arra, hogy az ember erre ráébredjen, meg kell érjen. Ez nincs bennünk automatikusan, de ha a fiatalok minél több ilyen rendezvényt látnak, vagy azon részt vesznek, ebbe bele fognak szocializálódni, és bízom abban, hogy ők is csatlakozni fognak hozzánk. Számos tehetséges fiatallal dolgozom, és bízom abban, hogy közülük többen hamarosan be fognak mutatkozni hazai, vagy külföldi felnőtt együttesekben, hiszen az azt jelentené, hogy erre a feladatra készen állnak, de ez a mi munkánkat is dicsérné.

Lőw Zsolt: - Borzasztóan örülök annak, hogy vannak ilyen rendezvények, és annak is, hogy létezik összefogás akkor, ha valamelyik embertársunk bajban van. Szuper rendezvény volt a mai. Ha hívnak bennünket, ilyenen mindig szívesen, boldogan veszünk részt. Ezeknek nyáron tudunk eleget tenni, amikor itthon töltjük szabadságunkat. Nagyon fontos számomra, hogy itthon töltődjünk fel éppen ezért szabadságom minden percét Magyarországon töltöm családommal. Ezzel erősítem meg magam a következő időszak feladatira, melyek várhatóan Párizsban várnak rám. Azonban semmit nem szeretnék előre elkiabálni, nem is élem bele magam túlságosan, hiszen a jelenlegi és jövőbeli klubom között még nem végleges a megállapodás, de arról már csak egy aláírás hiányzik. Bízom abban, hogy a jövő héten megszületik az egyezség, melyet akkor érezhetek biztosnak, ha már én is aláírtam azt.

Horváth Attila: - Az első másodperctől kezdve tudtuk, hogy érdemes Dunaújvárosba hozni ezt a rendezvényt, mely kiválóan sikerült. Köszönöm mindenkinek, aki ebben bármilyen, a lehetőségeihez mérten nyújtott támogatást. Nagyon boldog vagyok, hogy jelentős nagyságú támogatás gyűlt össze, hogy ilyen sokan a jó ügy mellé álltak. A vereség ellenére, bár nem esett jól, kiválóan éreztük magunkat. Azt sajnálom, hogy az első percekben megsérültem, de így is nagyszerű érzés volt, hogy ilyen barátokkal, kiváló futballistákkal játszhattam. Főleg nekem és azoknak, akik soha nem játszottunk ilyen szinten. Velük együtt játszani csodálatos. Biztos vagyok abban, hogy még lesz lehetőségünk hasonló rendezvényeket Dunaújvárosba hozni.

Földi Ferenc: - Nagyszerűen éreztem magam, annak pedig kifejezetten örültem, hogy ilyen kiváló ellenfelünk volt. Büszke vagyok a dunaújvárosi csapatra, akik mindannyian ebben a klubban nevelkedtek. A végeredmény most nem volt fontos, hiszen a hangsúly a jótékonyságon volt. Mindenki sportszerűen viselkedett és játszott, mely miatt nagyon boldog vagyok. A sportolók összefogását, főként, ha segítségnyújtással párosul, nagyon fontosnak tartom. Így vagyunk ezzel mi is, az öregfiúk, akik rendszeresen járunk ilyen rendezvényekre. Legutóbb Baracson, egy beteg gyermek megsegítése céljából játszottunk. A jó célok megvalósítására az első szóra nyitottak vagyunk. Szívesen segíttettünk ma is, amikor egy betegséggel küzdő futballista mellé álltunk, hiszen a gyógyulás irreálisan nagy költségekkel jár. És ha mi a szép számú közönséggel együtt ehhez hozzá tudtunk járulni, az örömmel tölt el. Dárdai Pál gyermekeit elnézve szép jövő áll előttük, melyhez sok sikert kívánok számukra.

Dunaújváros Team – Dárdai Hertha Team 3-10 (1-3)

Vezették: Mészáros István, Viszokai László, Reinitcz Gábor

Dunaújváros Team: Bita László – Csikós Gábor, Dudás Péter, Garbacz István, Právics Krisztián, Fogarasi Gergő, Pap István, Horváth Attila, Miklós István, Szabó Zsolt, Orosz István. Cserék: Gyalus Zoltán – Sowunmi Thomas, Varga Csaba, Szalai Norbert, Sárai György, Szurma Péter. Csapatmenedzser: Földi Ferenc.

Dárdai Hertha Team: Prandtner György – Dárdai Pál, Lőw Zsolt, Fehér Csaba, Kulcsár Árpád, Egressy Gábor, Arne Meier, Dárdai Márton, Szélesi Zoltán, Bócsz Tamás, Dárdai Palkó. Cserék: Propszt Roland, Barta Tibor, Buzás Attila, Fejes Zoltán, Palásti Lajos, Fehér Attila, Ganny Röhl. Csapatmenedzser: Bakalár László.

Focigála Dárdaiékkal

Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit
Focigála Dárdaiékkal - fotó: Sándor Judit

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.