Kedvező csoportban a magyarok

doszerk - 2018. június 22. 13:41

Kazahsztán, Argentína és az Egyesült Államok lesz a magyar leány ifjúsági vízilabda válogatott ellenfele a belgrádi világbajnokság csoportkörében.

A fővárosi Duna Arénában készítették el ma délelőtt a leány vízilabdázók ifjúsági világbajnokságának csoportbeosztását. Az ifik seregszemléjének augusztus 27. és szeptember 2. között Belgrád ad otthont, s a magyar fiatalok ezúttal nem panaszkodhattak a Fortunára, mert viszonylag könnyű csoportba kerültek. A magyar ifjúsági válogatott ugyanis Kazahsztánnal, az Egyesült Államokkal, illetve Argentínával került egy négyesbe, s a sorsolás után Petőváry Zsolt edző is elégedetten értékelt a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján.

kép: mvlsz.hu

"Kiegyenlített mind a négy csoport, mindenhol van két erősebb együttes. Nagyon jók a spanyolok, a görögök, a hollandok, ugyanakkor a mi csoportunk kimondottan jónak mondható, az lesz a meghatározó, hogy a csoportküzdelmek után miként alakul a lebonyolítási rendszer, ki kivel kerül majd össze." – fogalmazott a korosztályos csapat edzője. Ifjúsági válogatottunk július 9-én kezdi meg a felkészülést a belgrádi világbajnokságra, s a nemzeti csapat keretében a dunaújvárosi Huszti Vandának is szoríthatunk majd.

A belgrádi ifjúsági leány vízilabda világbajnokság csoportbeosztása

A csoport: Spanyolország, Kanada, Szerbia, Olaszország
B csoport: Üzbegisztán, Görögország, Ausztrália, Brazília
C csoport: Kazahsztán, Magyarország, Egyesült Államok, Argentína
D csoport: Új-Zéland, Hollandia, Oroszország, Dél-Afrika

Az ifjúsági válogatott kerete

Kapusok: Magyari Alda (POLO SC), Pintér Anna (BVSC), Pápai Barbara (UVSE)

Mezőnyjátékosok: Rybanska Natasa (Szentes), Muzsnay Fanni (FTC), Petőváry Luca (BVSC), Ármai Zita (FTC), Faragó Berta (BVSC), Utassy Kata (BVSC), Szellák Csenge (Tatabánya), Tátrai Szonja (Tatabánya), Pap Mónika (UVSE), Kudella Panna (Szentes), Dömsödi Dalma (Szentes), Kékesi Borbála (Eger), Peresztegi Nagy Kinga (POLO SC), Szabó Krisztina (Szentes), Huszti Vanda (Dunaújváros), Petik Panna (OSC).

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.