Kovács Bendegúz Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója

Szárszó Lajos - 2018. június 29. 13:09

A 2017-ben elért kiváló sportolói munkájának és tanulmányi eredményének köszönhetően vette át a Dunaferr SE kajakosa a legjobbaknak járó díjat.

Nem esett messze az alma a fájától Kovácséknál, hiszen az édesapa, Gábor kenus múlttal rendelkezik, így szinte természetes volt, hogy a gyermek, Bendegúz igen korán hajóba szállt, hogy megismerkedjen a vízzel, a túrahajózás, majd a kajakozás izgalmával. A fiú útja ettől kezdve egyenes vezetett a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályához, ahol Weixl Mónika és Szalóki Győző edzők kezei alatt fejlődött nagyon ügyes, és ami nem mellékes, eredményes, céltudatos versenyzővé. Legutóbbi versenyeredményei között csak első helyezéseket találhatunk, így kajak egyesben korosztályában jelenleg Magyarországon verhetetlen a közben magyar válogatottá vált gyermek. Eközben természetesen a tanulást sem hanyagolta el a fiatal sportoló, aki tanulmányaiban mindig jeleskedett. Ez adott lehetőséget arra, hogy edzője javaslatára jelölje őt osztályfőnöke, Kissné Halmos Zsuzsanna a Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója díjra, melyet meg is kapott, és a napokban át is vett.

- Az előző felkészülési időszakban elvégzett munkám eredménye – foglalja össze a 2017-es évet Kovács Bendegúz -, hogy elértem céljaimat, miközben nem találtam legyőzőre, vagyis nem sikerült senkinek megtörnie a sikerszériámat. Fejlesztettük a vízi technikámat, emellett sokat nőttem, melyek ehhez hozzájárultak. Nyári időszakban naponta mintegy négy órát töltök edzéssel, amely a szárazföldi és a vízi edzések összessége. Az elmúlt fél évben elért eredményeim közül büszke vagyok a Maraton Magyar Bajnokság bajnoki címére, és a Szlovákiában, Komárnóban megrendezett nemzetközi versenyen elért első helyezéseimre, ahol rövidebb és hosszabb távon is több, kajakozásban erős nemzet versenyzőjét sikerült meggyőző fölénnyel legyőznöm. A sportolás mellett számomra fontos a tanulás is. A bizonyítványomra büszke lehetek, hiszen abban a sok ötös mellett csupán egy négyes szerepelt. Ehhez az kellett, hogy az iskolában komolyan figyeljek oda, mivel az önálló tanulásra otthon már nem igazán maradt időm.

Az, hogy a díjat megkaptam meglepetésként ért, melyért nagy köszönettel tartozom osztályfőnökömnek és edzőimnek egyaránt. Ettől többnek nem érzem magam, de arra ösztönöz, hogy nyolcadikosként is hasonló eredményeket érjek el, és esetleg még egyszer megkapjam a kitűntetést. Szerencsémre itt, Dunaújvárosban láthatom dolgozni példaképemet, Slihoczki Ádámot, aki rengeteget edzett, és számos versenyen győzött. A célom az, hogy továbbra is számítsanak rám a válogatottban, rajthoz állhassak a korosztályos európai és világversenyeken, az EYOF-on, az Olimpiai Reménységek Versenyén, majd ott legyek 2024–es Olimpián. A nyár is edzéssel telik majd, mely alatt családommal közösen elutazunk Portugáliába, hogy a felnőtt világbajnokságon szurkolhassunk a Magyar Kajak-Kenu Válogatottnak.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: óvodai nyílt napokat tartottak

DSTV: óvodai nyílt napokat tartottak

2024. ápr. 10.

Az ismerkedés és a megismerés nagyon fontos állomásai voltak a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeiben tartott foglalkozások, derül ki a DSTV összegzéséből. Várhatóan 320-340 kisgyermek kerül ősztől a rendszerbe. Hangkép.

DSTV: a görögkatolikus iskola is várja a nebulókat

DSTV: a görögkatolikus iskola is várja a nebulókat

2024. ápr. 09.

Minden oktatási intézmény igyekszik bemutatkozni a leendő elsősök és szüleik számára, hogy amint aktuális lesz a beiratkozás, már ne legyen kétsége senkinek afelől, hogy jól döntött. Ennek apropóján látogatott a DSTV stábja a Szent Pantaleimon iskolába. Hangkép.

DSTV: négy felvonás a Petőfiben

DSTV: négy felvonás a Petőfiben

2024. ápr. 03.

Idén is várta a leendő elsősöket és szüleiket a Petőfi Sándor Általános Iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény vezetése és kollektívája négy részből álló programsorral rukkolt ki a beiskolázás előtt. Hangkép.

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

2024. már. 24.

Látványos és szó szerint mozgalmas bevetésről tudósít a DSTV összeállítása. A vármegyei rendőr-főkapitányság és a rendészeti képzést végző középiskolák közötti kapcsolat keretében látogattak el a MEKTA-alosztály szakemberei a Dunaferr iskola szakmai napjára. Hangkép.
 

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

2024. már. 21.

Érdekes témát boncolgat a DSTV sorozatának új darabja a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjével. Gyenes Éva ezúttal a minőségi időtöltésről fejtette ki gondolatait – többek között arról, miért is fontos minél több időt a szabadban tölteni, és segíteni a kicsiket élményszerzéssel, új impulzusokkal. Hangkép.
 

DSTV: beilleszkedés az óvodába

DSTV: beilleszkedés az óvodába

2024. már. 18.

Komoly témával, az óvodai beilleszkedés kérdéskörével foglalkozik a DSTV összeállítása. A gyerekeknek, de a szülőknek is jelentős "ugrás" ez, az ismerkedés-megismerés folyamata elsőrendűen fontos ebben az életszakaszban. Hangkép.