Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott új szakvezetője

doszerk - 2018. június 19. 20:56

Marco Rossi váltja a belga Georges Leekenst a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján.

A magyar szövetség (MLSZ) keddi közlése szerint az olasz tréner, aki tavaly 24 év után bajnoki címre vezette a Budapest Honvédot, 2020 nyaráig szóló szerződést kötött. "Az olasz edző többször bizonyította, hogy a csapatépítés, a közösségteremtés szakembere, képes a fiatal, tehetséges játékosok beépítésére, a tapasztaltabb labdarúgók motiválására" - indokolta az MLSZ az 53 éves szakember kinevezését. "Marco Rossi edzői felfogása az MLSZ elnökségének megítélése alapján jól illeszkedik a magyar labdarúgás lehetőségeihez" - tették hozzá. Az MLSZ hangsúlyozta, továbbra is az a legfontosabb cél, hogy a válogatott kijusson a 2020-as Európa-bajnokságra - amelynek három csoportmérkőzését és egy nyolcaddöntőjét Budapesten rendezik -, emellett leszögezi, az új kapitány feladata változatlanul egy versenyképes csapat kialakítása fiatal játékosok beépítésével.

Marco Rossi a szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájában mutatkozik majd be a magyarok kispadján, így tétmérkőzéseken kell kialakítania annak a csapatnak a gerincét, amely az MLSZ elvárásai szerint képes lesz a selejtezősorozat végéig a kijutó helyekért harcolni.

Marco Rossi az új kapitány! MTI-fotó (Czeglédi Zsolt felvétele)

Szeptember 8-án Finnországba látogat a válogatott, három nappal később pedig - zárt kapuk mögött - a görögöket fogadja a Nemzetek Ligája C osztályában. Rossi az egy évvel ezelőtti bajnoki siker mellett korábban 2013-ban bronzérmet szerzett a kispesti klubbal, idén pedig ezt az eredményt a szlovákiai DAC együttesével is megismételte, amelyet 25 év után vezetett ki az európai kupaporondra.

Az MLSZ Leekens leváltását azzal magyarázta, hogy az általa irányított válogatott a "négy felkészülési mérkőzésen nem volt eredményes, és játékban sem mutatott határozott fejlődést". "Összességében nem volt tapasztalható olyan tartós, biztos előrelépés a csapat teljesítményében, amely alapján kijelenthető lenne, hogy megvan a csapat gerince és játéka a Nemzetek Ligájára. Sem a fiatalítás, sem a játékstílus kialakítása nem haladt az előzetesen elvárt ütemben" - áll az MLSZ állásfoglalásában, amelyből az is kiderül, hogy a belga szakember közös megegyezéssel távozott, továbbá nem tart igényt végkielégítésre. Leekens négy barátságos mérkőzésen irányította a nemzeti együttest, amely vezetésével nyeretlen maradt: márciusban Kazahsztántól (2-3), majd Skóciától (0-1), júniusban pedig a világbajnoki résztvevő Ausztráliától (1-2) szenvedett vereséget a Groupama Arénában, június 6-án pedig 1-1-et ért el Bresztben Fehéroroszország ellen.

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.