Hajdu Jonatánék döntőben 200-on is

doszerk - 2018. június 9. 16:08

Az előfutam nem sikerült, az elődöntőből viszont simán bejutott a kenusok 200 méteres döntőjébe Hajdu Jonatánék párosa a belgrádi Európa-bajnokságon.

A belgrádi gyorsasági kajak-kenu Európa-bajnokság második napján is volt kiért szorítani a sportág dunaújvárosi szerelmeseinek, ugyanis Kiss Balázs a kenu négyesek 500 méteres délelőtti döntőjében volt érdekelt. A Dunaferr SE versenyzője Viola Viktorral, Bodonyi Andrással, valamint Némedi Konráddal egy hajóban igyekezett a lehető legszebb eredményt elérni az 500 méteres táv fináléjában. A magyar négyes azonban ezúttal nem tudott egy hajót sem megelőzni, így a hetedik helyen fejezte be a döntőt, melyet az oroszok nyertek, megelőzve az ukránokat és a lengyeleket.

Kép forrása: mkksz.hu (Szalmás Péter felvétele)

A Dunaferr SE olimpikonja, Hajdu Jonatán ma csak egy számban mérette meg magát, de a kenu kettesek délután négy órakor kezdődő 200 méteres előfutamában jó esélye volt arra, hogy az 500 méteres táv után a sprintszámban is kvalifikálja magát a fináléba. Ehhez annyit kell tennie, hogy párjával, Fekete Ádámmal az első három hely valamelyikén érnek célba. Ez azonban most nem sikerült Jonatánéknak, hiszen három egység is megelőzte őket, ám ezzel még nem úszott el számukra a finálé, hiszen az este háromnegyed hatkor kezdődő elődöntőből még volt esélyük továbbjutni a legjobbak közé. A "pótvizsgát" remekül meg is oldották a mieink, hiszen az olaszokat és a németeket megelőzve megnyerték a futamot, így az 500 méteres szám után 200-on is bejutottak az Európa-bajnoki döntőbe.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.