Nem volt esély az amerikaiak ellen

spigott - 2018. június 30. 6:36

Kilencgólos vereséget szenvedett az olimpiai és világbajnoktól a magyar női vízilabda válogatott a Vodafone Kupa utolsó napján.

A világ legjobb csapata, az amerikai válogatott ellen zárta a fővárosi Vodafone Kupa küzdelmeit pénteken késő este a magyar női vízilabda válogatott. Bár a mieink eddigi két meccsüket megnyerték, a találkozó esélyesének így is az amerikaiak számítottak, s az olimpiai és világbajnok csapat ezúttal is bizonyította, hogy egyelőre még távol van együttesünktől. A vendégek védekezése ellen ugyanis nem sok esélye volt a magyar támadásoknak, az első negyedben egy gólt sikerült szerezni a mieinknek, a másodikban már ennyit sem, s mivel a túloldalon öt alkalommal is mattolták Kasó Orsolyát, így a nagyszünethez érve gyakorlatilag el is dőlt a meccs (1-5).

Kép: mvlsz.hu (Madar Balázs felvétele)

Más ellen ugyanis talán lett volna esély a fordításra, az amerikaiak ellen azonban nem sőt, vetélytársunk a folytatásban sem kegyelmezett, a harmadik felvonást kettő, a negyediket három találattal megnyerve aratott végül 12-3-as sikert. Az Egyesült Államok csapata ezzel természetesen megnyerte a Vodafone Kupát is, míg az Európa-bajnokságra készülő magyarok a második helyen végeztek, megelőzve az ausztrál és a japán válogatottat.

Magyarország - Egyesült Államok 3-12 (1-3, 0-2, 1-3, 1-4)

Magyarország: Kasó - Szilágyi 1, Parkes, Gurisatti 1, Keszthelyi, Leimeter, Garda. Csere: Szücs, Máté Zs., Horváth B., Gyöngyössy, Csabai 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Egyesült Államok: Longan - Musselmanm 1, Steffens, J. Neushul 3, K. Neushul 1, A. Fischer 2, Williams 2. Csere: Games, Haralabidis, Hauschild 1, Gilchrist 1, M. Fischer 1. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian.
 
További eredmény
Japán - Ausztrália 9-14

A torna végeredménye: 1. Egyesült Államok 9, 2. Magyarország 6, 3. Ausztrália 3, 4. Japán 0.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.