Sárkányok a suliból

spigott - 2018. június 12. 18:21

A Vasvári és a Dunaferr iskola diákjai utazhatnak a Sulisárkány elnevezésű sárkányhajó viadal országos döntőjére.

Városunk adott otthont a közelmúltban a Sulisárkányok elnevezésű sárkányhajó területi versenynek, melyet a Dunaferr SE kajak-kenu és sárkányhajó szakosztálya rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu szövetség támogatásával. A Dunaújvárosban első alkalommal megtartott viadalon a helyi általános és középiskolás diákok ismerkedtek a sportággal és versenyeztek tízfős egységeket alkotva, korosztályonként egyaránt kétszáz méteres távot teljesítve úgy, hogy a csapatokban minimum két lánynak is szerepet kellett vállalnia. Az időjárás szerencsére megkegyelmezett a résztevőknek, így gyönyörű, napsütéses időben tudtak sportolni és kikapcsolódni a gyerekek, kiszakadva egy kicsit a digitális technika világából.

Az általános iskolák közül a 13-14 évesek korcsoportjában a Vasvári Pál Általános Iskola és a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, míg a középiskolák közül a Dunaferr és a Kereskedelmi csapatai vettek részt, utóbbiak három hajóval képviselték magukat a megméretésen. Az általános iskoláknál végül a Vasvári iskola Omegák névre keresztelt egysége győzött, míg a középiskoláknál a Dunaferr végzett az első helyen, így ez a két hajó képviselheti városunkat a Fadd-Domboriban sorra kerülő Országos Bajnokságon.

A verseny szervezői levonva a szervezői tapasztalatokat, a jövőben szeretne szorosabb együttműködést kialakítani, mert meggyőződésük, hogy a gyermekeknek igényük van a sportra, a versengésre, az aktív, jó hangulatú kikapcsolódásra. Éppen ezért egyeztetést kívánnak kezdeményezni szeptembertől az intézmények vezetésével azért, hogy a 2019-ben megrendezésre kerülő Sulisárkányok verseny, egy az egész várost megmozgató rendezvénnyé váljon. A szervezők emellett köszönik a rendezésben nyújtott támogatást városunk önkormányzatának, a DVG Zrt-nek, valamint a Dunaújvárosi Horgász Egyesület tagjainak is, nélkülük nem tudták volna ilyen sikeresen megszervezni ezt a remek viadalt.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.