Válogatott feladatok!

Szárszó Lajos - 2018. június 12. 18:15

Makay Lilla és Mayer Gréta képviselték a magyar tornász válogatottban a dunaújvárosi színeket a nagyszombati nemzetközi viadalon.

Június 8-10. között rendezte a Szlovák Torna Szövetség Trnavában (Nagyszombat) a 31. nemzetközi tornaversenyét, melyen dunaújvárosi tornászok is érdekeltek voltak. A megmérettetés három korosztályban zajlott, meghatározva ezzel a delegációk összetételét is, így a Magyar Torna Szövetség egy 10 fős (6 versenyző, 3 edző, 1 bíró) csapatot küldött Szlovákiába. A felnőtteknél egy szombathelyi és egy budapesti, a junioroknál két békéscsabai, míg a serdülőknél két dunaújvárosi tornász képviselte hazánkat. Városunk fiatal tornászait, Makai Lillát és Mayer Grétát Török Dániel edző kísérhette a versenyen.

- Nagy megtiszteltetésként ért bennünket a szövetségi jelölés – foglalta össze a tornaverseny értékelését Török Dániel -, melyen a két fiatal tornászunk összeszedetten, lelkesen, ám a versenyszezon végi fáradtság terhével érkezett a viadalra. Lilla a verseny előtti edzésnapon egy balszerencsés ujjsérülést szenvedett, mely lehetetlenné tette szereplését, ám példaértékű felkészülése és sportszerű magatartása minden dicséretet megérdemel. Biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben lesz még lehetősége nemzetközi porondon megmutatnia magát. Mayer Gréti az előkelő 2. helyet szerezte meg egyéni összetettben.

A versenyen több nemzet, köztük a hazaiakon kívül Törökország, Csehország, Szlovénia, Németország, Románia, Lengyelország, Ukrajna kiváló tornászai szerepeltek. Nem volt titok, hogy ez a találkozó egy teszt is a junior korosztálynak az augusztusi Eb. előtt, így a szakemberek szemében egy térkép is kirajzolódott a felkészülés tekintetében.

- Ezen a térképen van helyük a fiatal dunaújvárosi tornászpalántáknak?

- Grétiék 2006-os születésűek. Korcsoportjukban jövőre még csak a 2005-ösek lesznek junior korúak, így mondhatnánk azt is, van idejük. Azonban, ha betekintünk a színfalak mögé, akkor láthatjuk, hogy nagyon sok idő, míg egy tornász beérik, s bizony a versenytársak felkészültsége minket is több munkára kell, hogy késztessen. A lengyelek meglepetésként robbantak be a korosztály élvonalába (Grétit másfél ponttal verte meg a lengyel kislány), az ukránok újra jönnek felfelé, és még nem beszéltünk a tavaly EYOF-ot (Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) nyerő olaszokról, akik itt most nem szerepeltek. Ahhoz tehát, hogy bent legyünk a legjobbak között, amikor majd kell, nagyon „fel kell kötnünk a nadrágot”. Ebben az esetben mi is felkerülhetünk arra a bizonyos térképre. Összességében elmondhatom, hogy sikerről, bakikról és terepszemléről is szólt ez a verseny, melynek minden mozzanatából lehetett és kellett is tanulnunk. Úgy gondolom, kitűnő lehetőség volt arra, hogy pontosabb haladási irányt jelöljön ki nekünk a jövőbeni felkészülésre.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.