Válogatott feladatok!

Szárszó Lajos - 2018. június 12. 18:15

Makay Lilla és Mayer Gréta képviselték a magyar tornász válogatottban a dunaújvárosi színeket a nagyszombati nemzetközi viadalon.

Június 8-10. között rendezte a Szlovák Torna Szövetség Trnavában (Nagyszombat) a 31. nemzetközi tornaversenyét, melyen dunaújvárosi tornászok is érdekeltek voltak. A megmérettetés három korosztályban zajlott, meghatározva ezzel a delegációk összetételét is, így a Magyar Torna Szövetség egy 10 fős (6 versenyző, 3 edző, 1 bíró) csapatot küldött Szlovákiába. A felnőtteknél egy szombathelyi és egy budapesti, a junioroknál két békéscsabai, míg a serdülőknél két dunaújvárosi tornász képviselte hazánkat. Városunk fiatal tornászait, Makai Lillát és Mayer Grétát Török Dániel edző kísérhette a versenyen.

- Nagy megtiszteltetésként ért bennünket a szövetségi jelölés – foglalta össze a tornaverseny értékelését Török Dániel -, melyen a két fiatal tornászunk összeszedetten, lelkesen, ám a versenyszezon végi fáradtság terhével érkezett a viadalra. Lilla a verseny előtti edzésnapon egy balszerencsés ujjsérülést szenvedett, mely lehetetlenné tette szereplését, ám példaértékű felkészülése és sportszerű magatartása minden dicséretet megérdemel. Biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben lesz még lehetősége nemzetközi porondon megmutatnia magát. Mayer Gréti az előkelő 2. helyet szerezte meg egyéni összetettben.

A versenyen több nemzet, köztük a hazaiakon kívül Törökország, Csehország, Szlovénia, Németország, Románia, Lengyelország, Ukrajna kiváló tornászai szerepeltek. Nem volt titok, hogy ez a találkozó egy teszt is a junior korosztálynak az augusztusi Eb. előtt, így a szakemberek szemében egy térkép is kirajzolódott a felkészülés tekintetében.

- Ezen a térképen van helyük a fiatal dunaújvárosi tornászpalántáknak?

- Grétiék 2006-os születésűek. Korcsoportjukban jövőre még csak a 2005-ösek lesznek junior korúak, így mondhatnánk azt is, van idejük. Azonban, ha betekintünk a színfalak mögé, akkor láthatjuk, hogy nagyon sok idő, míg egy tornász beérik, s bizony a versenytársak felkészültsége minket is több munkára kell, hogy késztessen. A lengyelek meglepetésként robbantak be a korosztály élvonalába (Grétit másfél ponttal verte meg a lengyel kislány), az ukránok újra jönnek felfelé, és még nem beszéltünk a tavaly EYOF-ot (Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) nyerő olaszokról, akik itt most nem szerepeltek. Ahhoz tehát, hogy bent legyünk a legjobbak között, amikor majd kell, nagyon „fel kell kötnünk a nadrágot”. Ebben az esetben mi is felkerülhetünk arra a bizonyos térképre. Összességében elmondhatom, hogy sikerről, bakikról és terepszemléről is szólt ez a verseny, melynek minden mozzanatából lehetett és kellett is tanulnunk. Úgy gondolom, kitűnő lehetőség volt arra, hogy pontosabb haladási irányt jelöljön ki nekünk a jövőbeni felkészülésre.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.