Dunaújváros Hetilap

Cserkészek nemzetközi találkozója

Brousil Csaba - 2018. július 12. 18:36

Újabb nagyszabású nemzetközi rendezvénynek ad helyet városunk, ugyanis nálunk rendezik meg július 28. és augusztus 4. között a  Közép-európai Cserkészdzsemborit. Erről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester, Hegedűs Szilveszter cserkész segédtiszt, a rendezvény főszervezője, Varga Anett, a program munkacsoportjának tagja és Arnold Miklós a DVG Zrt. ágazati vezetője.

Cserna Gábor elmondta, hogy a Rockmaraton, és az országos strandröplabda bajnokság hajrájának városunkba rendezendő programjai után ismét egy több száz főt magába foglaló csaknem egyhetes rendezvénynek ad otthont Dunaújváros. Mint mondta a cserkészek már húsz éve szerveznek ilyen találkozókat és idén Magyarország és ezen belül városunk adhat helyszínt ennek a dzsemborinak, amire nagyon büszkék lehetünk. A Visegrádi Négyek országaiból(Szlovákia, Lengyelország, Csehország, Magyarország) közel hatszáz fiatal tölt majd el egy hetet a Szalki-szigeten. Cserna Gábor kiemelte, hogy a rendezvény fő célja a közösségformálás, melynek keretein belül számtalan programon vesznek majd részt az ifjú cserkészek. Külön szólt az önkéntes munka programjáról, melynek során az ideérkezők a Jószoliban falfestést, a kórházban kertrendezést és a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeiben udvarrendezést végeznek majd.

Hegedűs Szilveszter elmondta, hogy a város vezetésének hála nagyon színes programokat tudnak majd biztosítani a résztvevőknek. Az első nap a megérkezés és az ismerkedés jegyében zajlik majd, másnap, vasárnap a lelki program kerül előtérbe. A többi napon kirándulás, buli, a már említett önkéntes munka, egy nagy nemzetközi est és egy városi számháború szerepel majd. Az utóbbira szívesen várják a városi fiatalokat is, csakúgy, mint az önkéntes munkák alkalmával. Varga Anett a cserkészek kirándulási programját ismertette. Elmondta, hogy 150 fős csoportokban, négy napon a Balatonra viszik majd a fiatalokat, ahol a fürdésen túl városnézés, lángos evés és a hazai kultúrával való megismerkedés lesz a program Tihanyban és Alsóőrsön egyaránt. A csoportok mindig vegyes összetételűek lesznek, mind a négy etapba jut a V4-ek összes országából jövő cserkész, tehát nem különítik el őket nemzetek szerint. Arnold Miklós elmondta, hogy már több mint fél éve zajlanak az egyeztetések a szervezők és a DVG Zrt. között. Mint mondta a DVG feladat a helyszínbiztosításon túl az őrző-védő feladatok ellátása és a napi háromszori étkeztetés biztosítása lesz.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.