Dunaújvárosi éremeső Mezőkövesden

spigott - 2018. július 18. 8:00

Remekül szerepeltek a Dunai Ökölvívó Egyesület versenyzői a Mezőkövesden megrendezett 42. Matyó Kupán.

A Magyar Ökölvívó Szövetség, az Észak Magyarországi Ökölvívó Régió Központ és a Mezőkövesd–Zsóry SE ökölvívó szakosztályának szervezésében rendezték meg a közelmúltban Mezőkövesden a 42. Matyó Kupa elnevezésű nemzetközi bokszviadalt. A rangos megméretésen a Dunai Ökölvívó Egyesület (DÖSE) versenyzői is részt vettek, s mint arról Sulák András edző beszámolt, a dunaújvárosiak ezúttal is remek eredményekkel örvendezették meg a szakvezetést és az értük szorító drukkereket.

"A magyar ökölvívókon kívül voltak románok, ukránok és svédek, míg mi összesen nyolc versenyzővel vettünk részt a megméretésen, s három aranyérmet, valamint két bronzérmet szereztünk. Horváth Máté a serdülő 62 kg-ban, Zörgő Adorján junior 48 kg-ban, Kovács Adrián a felnőttek 64 kg-os mezőnyében szerzett aranyérmet, míg Erdélyi Péter (junior +80 kg), valamint Dodó Norbert (felnőtt 52 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott. Közülük Adorjánnak volt a legkönnyebb dolga, mert egyedül volt a súlycsoportjában, így neki csak sikeresen mérlegelnie kellett az aranyért. Horváth Máté két meccsen állt a kötelek közé, mindkettőt megnyerte, méghozzá nagyon meggyőző teljesítményt nyújtva.

Sulák András (balra) tanítványai ismét kitettek magukért!

Nagyon elégedett voltam vele, mert egyre inkább példaképpé válik az utánpótlásunk számára, mind hozzáállásban, mind tehetségben, tényleg egy olyan versenyző, akire az idei eredményei alapján felnézhetnek a többiek. Kovács Adrián az első nap egy nagyon jó ukrán srácot vert meg, majd a második napon idő előtt véget vetett a küzdelmének, technikai KO-val nyert, s teljesen megérdemelten szerzett ő is aranyérmet. Rajtuk kívül még volt három korosztályon kívüli versenyzőnk is, Mák Tamás Kevin, Molnár Dorián és Tóth Tamás, ők bemutató mérkőzéseket vívtak ezúttal. Velük még azért sokat kell dolgozni, ez volt az első közös tornánk együtt, de biztos vagyok abban, hogy ők is egyre jobb teljesítményre lesznek képesek, s felzárkóznak a legjobbak mögé" – értékelt a DÖSE ökölvívóinak vezetőedzője.

Sok pihenésre azonban nem jutott idő, mert kedden a DÖSE közelmúltban átadott új ökölvívó termében látta vendégül a szakosztály a Hódmezővásárhely, a Kecskemét és a Baja versenyzőit, s az eseményről szintén Sulák András tájékoztatta honlapunkat.

"Hódmezővásárhelyről itt volt a válogatott kerettag Kovács Pál, a kecskemétiek egy nyolcfős delegációval érkeztek, köztük több utánpótlás válogatottal, míg bajáról a Felsővárosi Ökölvívó SE versenyzői látogattak hozzánk, köztük Gálos Rolanddal, aki oszlopos tagja a felnőtt válogatottnak. Közösen edzettünk egy jót, barátságos körülmények közötti megméretés volt ez, de éles szituációkban, fontos volt, hogy idegen kezekkel is találkozzanak a gyerekeink, s olyan meccseket játsszanak, amelyekből tanulni is lehet. Ez volt az első ilyen közös fellépésünk az új termünkben, melyért nem lehetünk elég hálásak városunk önkormányzatának, egyesületünk elnökének, Mádai Balázsnak. Itt tényleg kiváló körülmények között készülhetünk, s minden adott ahhoz, hogy kitartó munkával képezzük azokat a fiatalokat, akik nálunk szeretnék elsajátítani a sportág csínját-bínját" – árulta el Sulák András.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.