Dunaújvárosi éremeső Mezőkövesden

spigott - 2018. július 18. 8:00

Remekül szerepeltek a Dunai Ökölvívó Egyesület versenyzői a Mezőkövesden megrendezett 42. Matyó Kupán.

A Magyar Ökölvívó Szövetség, az Észak Magyarországi Ökölvívó Régió Központ és a Mezőkövesd–Zsóry SE ökölvívó szakosztályának szervezésében rendezték meg a közelmúltban Mezőkövesden a 42. Matyó Kupa elnevezésű nemzetközi bokszviadalt. A rangos megméretésen a Dunai Ökölvívó Egyesület (DÖSE) versenyzői is részt vettek, s mint arról Sulák András edző beszámolt, a dunaújvárosiak ezúttal is remek eredményekkel örvendezették meg a szakvezetést és az értük szorító drukkereket.

"A magyar ökölvívókon kívül voltak románok, ukránok és svédek, míg mi összesen nyolc versenyzővel vettünk részt a megméretésen, s három aranyérmet, valamint két bronzérmet szereztünk. Horváth Máté a serdülő 62 kg-ban, Zörgő Adorján junior 48 kg-ban, Kovács Adrián a felnőttek 64 kg-os mezőnyében szerzett aranyérmet, míg Erdélyi Péter (junior +80 kg), valamint Dodó Norbert (felnőtt 52 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott. Közülük Adorjánnak volt a legkönnyebb dolga, mert egyedül volt a súlycsoportjában, így neki csak sikeresen mérlegelnie kellett az aranyért. Horváth Máté két meccsen állt a kötelek közé, mindkettőt megnyerte, méghozzá nagyon meggyőző teljesítményt nyújtva.

Sulák András (balra) tanítványai ismét kitettek magukért!

Nagyon elégedett voltam vele, mert egyre inkább példaképpé válik az utánpótlásunk számára, mind hozzáállásban, mind tehetségben, tényleg egy olyan versenyző, akire az idei eredményei alapján felnézhetnek a többiek. Kovács Adrián az első nap egy nagyon jó ukrán srácot vert meg, majd a második napon idő előtt véget vetett a küzdelmének, technikai KO-val nyert, s teljesen megérdemelten szerzett ő is aranyérmet. Rajtuk kívül még volt három korosztályon kívüli versenyzőnk is, Mák Tamás Kevin, Molnár Dorián és Tóth Tamás, ők bemutató mérkőzéseket vívtak ezúttal. Velük még azért sokat kell dolgozni, ez volt az első közös tornánk együtt, de biztos vagyok abban, hogy ők is egyre jobb teljesítményre lesznek képesek, s felzárkóznak a legjobbak mögé" – értékelt a DÖSE ökölvívóinak vezetőedzője.

Sok pihenésre azonban nem jutott idő, mert kedden a DÖSE közelmúltban átadott új ökölvívó termében látta vendégül a szakosztály a Hódmezővásárhely, a Kecskemét és a Baja versenyzőit, s az eseményről szintén Sulák András tájékoztatta honlapunkat.

"Hódmezővásárhelyről itt volt a válogatott kerettag Kovács Pál, a kecskemétiek egy nyolcfős delegációval érkeztek, köztük több utánpótlás válogatottal, míg bajáról a Felsővárosi Ökölvívó SE versenyzői látogattak hozzánk, köztük Gálos Rolanddal, aki oszlopos tagja a felnőtt válogatottnak. Közösen edzettünk egy jót, barátságos körülmények közötti megméretés volt ez, de éles szituációkban, fontos volt, hogy idegen kezekkel is találkozzanak a gyerekeink, s olyan meccseket játsszanak, amelyekből tanulni is lehet. Ez volt az első ilyen közös fellépésünk az új termünkben, melyért nem lehetünk elég hálásak városunk önkormányzatának, egyesületünk elnökének, Mádai Balázsnak. Itt tényleg kiváló körülmények között készülhetünk, s minden adott ahhoz, hogy kitartó munkával képezzük azokat a fiatalokat, akik nálunk szeretnék elsajátítani a sportág csínját-bínját" – árulta el Sulák András.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.