Sikeres felkészülés

doszerk - 2018. július 2. 13:29

Több mint száz fiatal vett részt a Dunaferr SE birkózó szakosztályának kéthetes edzőtáborában.

Kéthetes edzőtábort szervezett a közelmúltban a Dunaferr SE birkózó szakosztálya a Gurics György Birkózó Centrumban. Az első héten a Honvéd Szondi György SE, a Gurics György BDSE, a Dunaferr SE, az Enying VSE és a Soltvadkerti TE egyesületei összesen 112 fővel vettek részt a gyakorlásokon, míg a második héten nagyjából megfeleződött a létszám, s 52 versenyző végezte közösen a gyakorlatokat. Az edzéseken a már tanult fogások, technikák gyakorlása mellett újakat is elsajátíthattak a birkózó palánták, s a nagy létszám miatt a birkózó centrum mindhárom szintjén több teremben folyt a sportági oktatás, valamint igénybe kellett venni az Arany János Általános Iskola tánctermét is, amiért rendkívül hálás volt a Dunaferr SE birkózóinak vezetése Garai Zsuzsannának, az Arany iskola igazgatójának.

Kép forrása: Dunaferr SE birkózó szakosztály

A birkózás mellett természetesen számos egyéb programmal is eltöltötték idejüket a gyerekek. A jó időt kihasználva az élményfürdőbe több alkalommal is kilátogattak, a teremben és szabadtéren is különböző játékokat játszottak, pl. számháborúztak. Reggel 8 és délután 4 között 7 edző foglalkozott a sportággal most ismerkedő és a birkózást több éve űző fiatalokkal úgy, hogy csoportokra osztva minden gyerek a tudásszintjének megfelelő foglalkozáson vehetett részt. A második héten a gyerekek egy része már Nagykőrösön a Közép-magyarországi Regionális Edzőtáborban vett részt, ahol összesen 10 egyesület 70 birkózója napi két edzéssel tett eleget a Magyar Birkózó Szövetség által előírt programnak. Júliusban nyári szünet következik, így "csak" heti 2 edzésen vesznek részt a sportolók, míg augusztusban kezdődik a felkészülés az őszi versenyidőszakra.

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.