Strandröplabda: Dunaújvárosban a sportág hazai legjobbjai!

Szárszó Lajos - 2018. július 18. 13:00

A strandröplabdázásé lesz a főszerep péntektől-vasárnapig Dunaújvárosban. 35 női és 29 férfi páros vesz részt az országos bajnoki fordulón, amelynek a tétje a budapesti nagydöntőbe kerülés.

A torna pénteken 10 órakor kezdődik a Szalki-szigeten kialakított pályákon, majd a bronzmeccseket és a döntőket vasárnap délelőtt rendezik. Ami a női mezőnyt illeti, a tatai ezüstérmes Kovács-ikrek közül Dóra válla nem jött helyre, ezért idén már nem versenyez, s helyére Dégi Barbara ugrott be. Az utolsó pillanatban aztán egy másik GRC-s páros ugyancsak sérülés miatt volt kénytelen visszalépni: a Tatán harmadik, Nyíregyházán pedig negyedik Kiss Viktória és Oláh Vivien közül utóbbi szenvedett térdsérülést, s így már cseréről sem lehetett szó, nekik vissza kellett lépniük.

A férfiaknál inkább a cserék domináltak. A legjelentősebb változás, hogy a nyíregyházi harmadik Bán Viktor és Jánossy Bálint ezúttal nem együtt indul. Előbbi ugyanis tavalyi párjával, Rozgonyi Bálinttal – egy éve két felnőtt fordulón voltak aranyérmesek – indulnak majd az U22-es Európa-bajnokságon, és a mostani forduló lesz számukra a főpróba. Jánossy így viszont a veterán, Nyíregyházán ötödik helyig jutó Rácz Lászlóval indul a mostani verseny selejtezőjében.

Képek: DO-archív

Ami egyébként az utóbbiak, vagyis a férfiak versenyének lebonyolítását illeti, 16-os, kétvereséges vigaszágas táblát rendeznek számukra az első napon is, a nőknél viszont csak egyenes kieséses rendszerben lehetett megrendezni a selejtezőt a nagy létszám miatt. A pénteki küzdelmek 10 órakor kezdődnek, míg szombaton 9 órától játszanak a párosok. A találkozókat az m4sport.hu honlapon lehet majd követni, de a vasárnapi döntőket az M4Sport televízió élőben közvetíti.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.