Új edzővel, új alapokon

doszerk - 2018. július 17. 8:07

Bachrathy Kornél irányításával, elsősorban az utánpótlás nevelésre összpontosít a jövőben a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Mint arról a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapatának honlapja beszámolt, a közelmúltban ülést tartott az együttes vezetése, s fontos, a jövőt érintő változásokról hozott döntéseket. Az elmúlt tizenegy évben rengeteg sikert elért gárda a 2017-es biztató HFL-szezont követően 2018-ban sajnos nem tudott előrébb lépni sőt, a többi első osztályú csapat "elszívó ereje" miatt nem tudott megfelelő mennyiségű és minőségű játékost hadrendbe állítani az idei bajnokságra.

Grátz Vilmos távozik a Gorilláktól!

Ez is vezethetett ahhoz, hogy 2018-ban csapatunk nyolc vereséggel, győzelem nélkül zárta a Hungarian Football League szezonját, s mivel a gárda anyagi lehetőségei korlátozottabbak a többi csapathoz képest, nincs is reális esély arra, hogy a legjobbakkal felvegyék a versenyt a jövőben.

Éppen ezért új alapokra kell helyezniük működésüket, s ennek legfontosabb következménye az lesz, hogy a 2019-es szezonban a csapat nem vesz részt a HHFL küzdelmeiben, hanem újra a Divízió I-re adja be nevezését. Mivel az eddigi sikeredző, Grátz Vilmos távozik a csapattól, így az ő helyét a játéktól visszavonult Bachrathy Kornél veszi át. Ezzel együtt az új irányvonal azt is meghatározza, hogy a jövőben nem a felnőtt együttes szereplése lesz a legfontosabb, hanem az, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű utánpótlást neveljen ki egyesületünk, vagyis a rögösebb, de hosszú távú működést helyezi előtérbe a klub vezetése.

Új irányba futnak! (Képek forrása: DO-archív)

Döntés született arról is, hogy a Szekszárd Bad Bones csapatával való együttműködésnek köszönhetően igen bő kerettel vág neki a másodosztálynak a felnőtt együttes, s a remények szerint a főleg ifjúsági játékosokból álló második számú csapat is elindulhat a Divízió II-ben. A Dunaújvárosi Amerikai Futball Sportegyesület vezetése bízik abban, hogy sikerül túllendülniük a nehézségeken, jelentősen bővülhet az ifjúsági létszám, stabilizálódik a felnőtt keret és a Dunaújváros Gorillaz továbbra is a vidék meghatározó csapata marad.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.