Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Ha Velence, akkor EFOTT

doszerk - 2018. július 10. 7:49

Július 10-16. között a szervezők csordultig töltik a Velencei-tó partját programokkal, a Csak szabadon... életérzésnek kedvezve. A különleges élményekkel készülő Civil Tér, a turisztikai, kulturális és sport lehetőségek várhatóan teltházas érdeklődést hoznak. Jessie J, John Newman, Lost Frequencies, Dub FX, a Volbeat és a legnagyobb magyar sztárok koncertjei mellett biztosan nem lehet majd unatkozni az idei EFOTT-on.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója elnevezéshez hűen olyan napközbeni programokkal várja a velencei tópartra érkezőket, amelyekkel más fesztiválokon nem, vagy csak elvétve találkozhatunk. Idén a sporttevékenységek mellett az eddiginél is több turisztikai és civil megmozdulás lesz. A fesztiválozók hazai fellépőkkel mehetnek lovaskocsis bortúrára vagy kirándulhatnak az Ingókövekhez, de akár a Velencei-tavat is körbetekerhetik. A szervezők trendkövető beállítottságának köszönhetően, idén is újítanak: már tematikus quíz esttel, pálinka- és szörpfőzde látogatással is be lehet melegíteni az estére. Az igazi kalandvágyók akár át is vitorlázhatják a tavat, miközben a hangulatot olyan előadók biztosítják, mint Horváth Tamás, a Punnany Massif vagy Dub FX.

Ez a fesztivál nem csak a koncertekről szól. Aki már ellátogatott hozzánk, pontosan tudja, hogy itt nem lehet unatkozni. Szeretjük megmutatni az adott terület szépségeit,

és hiába vagyunk több éve Velencén, még mindig tudunk újdonságokat felfedezni. A turisztika mellett persze a Civil Tér is egy fontos mozgatórugója az EFOTT-nak, ahol bármely generáció megtalálja a saját érdeklődésének megfelelő kitelepülést, programot vagy beszélgetést – mondta el Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

A civil programok megszervezésében az EFOTT idei házigazdája, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem hallgatói segédkeznek, akik meglepő és különleges, ám a mai világot hűen tükröző témákkal színesítik a fesztiválozók időtöltését: a Civil Tér központjában világutazás, társadalmi mobilizáció, Trollfoci történet, VB kerekasztal témákban barangolhatnak az érdeklődők, vagy részt vehetnek kémiai kísérletekben, a fantasztikus világ kedvelői pedig a Bosszúállók, a Trónok Harca és az Éhezők Viadala elemzéseiben merülhetnek el. Természetesen a felsőoktatás is központi szerephez jut, ám itt kötetlen hangulatban lehet majd beszélgetni oktatókkal és hallgatókkal egyaránt, az egyetemi kitelepülések keretein belül.

További ínyencség lehet a fesztivál napközbeni programjai közül a milliomos képző, a dodgem, az interaktív kamion, a VR Lounge, a szabadulószoba, a börtönjárat és a sokak által kedvelt color party, vagy akár a MOL-limózás olyan zenészekkel, mint JumoDaddy, a Blahalouisiana, Peter Jabin vagy a Depresszió tagjai.

EFOTT, csak szabadon...

-OPH-

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!