Világbajnok a Dragon Steel!

doszerk - 2018. július 18. 7:31

Két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel nyitották a magyarok a szegedi sárkányhajó világbajnokság első versenynapját.

Hétfőn a klubzászlók színkavalkádjának felvonulásával nyitotta meg kapuit a 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Szegeden, ahol a fergeteges megnyitóünnepség vidám hangulata a keddi versenynap kezdéseként is kitartott. A rendkívül látványos futamok első versenynapja kedden a Maty-éri Olimpiai Központban zajlott, ahol a 200 méteres távokon mérették meg magukat a csapatok. A futamok reggel 8 órakor kezdődtek és este 19:00 óráig folyamatosan zajlottak, melyet a hirtelen jött kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt fél órás szünettel kellett megszakítani délután. A világbajnokság első magyar aranyát a Dragon Steel SE csapata szerezte meg, Junoir A mixed kategóriában. A csapat 10-es hajóban bejutott a nagydöntőbe, ahol rendkívül jó időeredményüknek köszönhetően a dunaújvárosiak nyakába került az aranyérem.

Molnár Ákos felvétele!

Nem sokkal később a Dunai Sárkányok Vác csapata folytatta a magyar éremszerzést, ugyanis senior A openben a váciak rendkívül erős mezőnyben utasították maguk mögé a többi csapatot és szintén hazai aranynak örülhettek a magyar szurkolók. Senior B mixed 10-es hajóban pedig egy ezüst éremmel gyarapodtak szintén a Dunai Sárkányok Vác csapata. A Körös Dragon SE Junior A legénysége mixed kategóriában egy bronz éremmel gazdagította a magyar érempalettát. Az izgalmas megmérettetések szerdán tovább folytatódnak a Maty-éren, ahol ismételten 200 méteren bizonyíthatnak a legénységek.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.