Világbajnok a Dragon Steel!

doszerk - 2018. július 18. 7:31

Két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel nyitották a magyarok a szegedi sárkányhajó világbajnokság első versenynapját.

Hétfőn a klubzászlók színkavalkádjának felvonulásával nyitotta meg kapuit a 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Szegeden, ahol a fergeteges megnyitóünnepség vidám hangulata a keddi versenynap kezdéseként is kitartott. A rendkívül látványos futamok első versenynapja kedden a Maty-éri Olimpiai Központban zajlott, ahol a 200 méteres távokon mérették meg magukat a csapatok. A futamok reggel 8 órakor kezdődtek és este 19:00 óráig folyamatosan zajlottak, melyet a hirtelen jött kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt fél órás szünettel kellett megszakítani délután. A világbajnokság első magyar aranyát a Dragon Steel SE csapata szerezte meg, Junoir A mixed kategóriában. A csapat 10-es hajóban bejutott a nagydöntőbe, ahol rendkívül jó időeredményüknek köszönhetően a dunaújvárosiak nyakába került az aranyérem.

Molnár Ákos felvétele!

Nem sokkal később a Dunai Sárkányok Vác csapata folytatta a magyar éremszerzést, ugyanis senior A openben a váciak rendkívül erős mezőnyben utasították maguk mögé a többi csapatot és szintén hazai aranynak örülhettek a magyar szurkolók. Senior B mixed 10-es hajóban pedig egy ezüst éremmel gyarapodtak szintén a Dunai Sárkányok Vác csapata. A Körös Dragon SE Junior A legénysége mixed kategóriában egy bronz éremmel gazdagította a magyar érempalettát. Az izgalmas megmérettetések szerdán tovább folytatódnak a Maty-éren, ahol ismételten 200 méteren bizonyíthatnak a legénységek.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.