500-os sem sikerült a bravúr

Szárszó Lajos - 2018. augusztus 26. 14:01

Hatodik helyen végzett a kenu kettesek 500 méteres világbajnoki döntőjében Hajdu Jonatán és Fekete Ádám párosa.

Zárónapjához érkezett a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokság, melynek utolsó pillanataira is maradt izgalom, hiszen a Dunaferr SE kenusa, Hajdu Jonatán Fekete Ádám oldalán szállt vízbe a C2-sek 500 méteres mezőnyében. A magyar egység tegnap kiválóan szerepelt az elődöntőben, ahonnan a második helyről jutott a fináléba, azonban ez nem jelentette azt, hogy a szélárnyékosabb pályákról induljanak ma, hiszen az előzetes eredmények után a hatos pályáról indulhattak. A futam érdekessége volt, hogy amíg Jonatánék az 1:47.255-ös idejükkel egyből tudtak döntőzni, addig a középdöntőből ez kevés lett volna a továbbjutáshoz, hiszen ott a legrosszabb idővel, 1:45.341-el harmadikként ment tovább a moldáv Ilie Sprincean - Oleg Nuta duó.

Kép forrása. mkksz.hu

Viszont azt nem tudhatjuk, hogy a magyarok mennyire taktikáztak tegnap, vagyis maradt-e bennük két-három másodperc, de erre most megkaphattuk a választ. Jól kapták el a rajtot fiaink, az első kettő hely egyikén haladtak, melyet a féltávig meg is tartottak. A táv második felén lassan megérkeztek rájuk a többiek, akik szépen lassan el is mentek mellettük. A végén még belehúztak a mieink, szorossá téve a befutót. Végül az érem nem sikerült, de Jonatánék mindent kiadtak magukból, ez most a hatodik helyre volt elég.   

A C2 500 méter döntő végeredménye

1. Erlon Silva, Isaquias Dos Santos (Brazília) 1:40.043
2. Viktor Melantev, Vladislav Chebotar (Oroszország) 1:41.590
3. Arsen Sliwinski, Michal Lubniewski (Lengyelország) 1:41.787
4. Sergio Vallejo, Adrián Sieiro (Spanyolország) 1:41.830
5. Yul Oeltze, Peter Kretschmer (Németország) 1:41.997
6. Hajdu Jonatán, Fekete Ádám (Magyarország) 1:42.047
7. Leonid Carp, Victor Mihalachi (Románia) 1:42.650
8. Dmytro Ianchuk, Taras Mishchuk (Ukrajna) 1:43.300
9. Ilie Sprincean, Oleg Nuta (Moldávia) 1:43.917

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.