A kijutást célozza meg a magyar válogatott

doszerk - 2018. augusztus 14. 13:31

Az Európa-bajnoki részvétel a célja a férfi röplabda-válogatottnak, amely szerdán, hazai pályán, Macedónia ellen kezdi meg selejtezős szereplését.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában kötelező a győzelem a román Bogdan Tanase irányította nemzeti együttes számára, amennyiben azt szeretné, hogy reális esélye legyen a kijutásra. Az előzetes erőviszonyok alapján az F csoportból a európai ranglistán 18. ukránok a legerősebbek, a másik három csapat (a 35. Svájc válogatottja tagja még a négyesnek) küzdhet a második helyért. A kontinentális ranglistán 31. magyarok és 21. ellenfele is részt vett májusban az Európa Ligában: az ezüst divízióban a magyarok egy mérkőzést nyerve csoportjuk utolsó helyén zártak, a macedónok viszont - igaz, a rendező jogán, de - ott voltak a szkopjei négyes döntőben, ahol negyedikként végeztek.

A dunaújvárosi nevelésű Gebhardt Norbert (20) is tagja a válogatottnak! Kép: DO-archív

A magyar csapathoz - mely a felkészülés során Spanyolország otthonában vívott két edzőmérkőzést - az EL óta csatlakozott a feladóátló Baróti Árpád, a nyáron Törökországba szerződött Gergye Roland, valamint az ugyancsak négyes ütő Németh Szabolcs: mindhármukra kulcsszerep vár a sorozatban. A magyar válogatott augusztus végéig négy mérkőzést játszik, a maradék két találkozóra januárban kerül sor. A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jut ki az Eb-re úgy, hogy a négycsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredményeket nem veszik figyelembe. A jövő évi Európa-bajnokságot négy országban, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniában rendezik szeptember 12. és 29. között.

A magyar válogatott kerete

Ütőjátékosok: Blázsovics Péter, Bozóki Bence, Dávid Csanád, Gebhardt Norbert, Gergye Roland, Németh Szabolcs, Pádár Krisztián
Liberók: Deák Márk, Pápai Péter
Centerek: Flachner Dániel, Nagy József, Szabó Alpár
Feladók: Kaszap Tamás, Keen Cameron

A magyarok programja, F csoport:
augusztus 15., szerda: Magyarország-Macedónia, Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnoka 17.45
augusztus 19., vasárnap: Svájc-Magyarország, Schönenwerd 17.45
augusztus 22. szerda: Ukrajna-Magyarország, Zaporizsje 18.00
augusztus 25., szombat: Magyarország-Ukrajna, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportcsarnoka 18.30
január 5/6., szombat/vasárnap: Magyarország-Svájc
január 9., szerda: Macedónia-Magyarország

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.