A kijutást célozza meg a magyar válogatott

doszerk - 2018. augusztus 14. 13:31

Az Európa-bajnoki részvétel a célja a férfi röplabda-válogatottnak, amely szerdán, hazai pályán, Macedónia ellen kezdi meg selejtezős szereplését.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában kötelező a győzelem a román Bogdan Tanase irányította nemzeti együttes számára, amennyiben azt szeretné, hogy reális esélye legyen a kijutásra. Az előzetes erőviszonyok alapján az F csoportból a európai ranglistán 18. ukránok a legerősebbek, a másik három csapat (a 35. Svájc válogatottja tagja még a négyesnek) küzdhet a második helyért. A kontinentális ranglistán 31. magyarok és 21. ellenfele is részt vett májusban az Európa Ligában: az ezüst divízióban a magyarok egy mérkőzést nyerve csoportjuk utolsó helyén zártak, a macedónok viszont - igaz, a rendező jogán, de - ott voltak a szkopjei négyes döntőben, ahol negyedikként végeztek.

A dunaújvárosi nevelésű Gebhardt Norbert (20) is tagja a válogatottnak! Kép: DO-archív

A magyar csapathoz - mely a felkészülés során Spanyolország otthonában vívott két edzőmérkőzést - az EL óta csatlakozott a feladóátló Baróti Árpád, a nyáron Törökországba szerződött Gergye Roland, valamint az ugyancsak négyes ütő Németh Szabolcs: mindhármukra kulcsszerep vár a sorozatban. A magyar válogatott augusztus végéig négy mérkőzést játszik, a maradék két találkozóra januárban kerül sor. A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jut ki az Eb-re úgy, hogy a négycsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredményeket nem veszik figyelembe. A jövő évi Európa-bajnokságot négy országban, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniában rendezik szeptember 12. és 29. között.

A magyar válogatott kerete

Ütőjátékosok: Blázsovics Péter, Bozóki Bence, Dávid Csanád, Gebhardt Norbert, Gergye Roland, Németh Szabolcs, Pádár Krisztián
Liberók: Deák Márk, Pápai Péter
Centerek: Flachner Dániel, Nagy József, Szabó Alpár
Feladók: Kaszap Tamás, Keen Cameron

A magyarok programja, F csoport:
augusztus 15., szerda: Magyarország-Macedónia, Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnoka 17.45
augusztus 19., vasárnap: Svájc-Magyarország, Schönenwerd 17.45
augusztus 22. szerda: Ukrajna-Magyarország, Zaporizsje 18.00
augusztus 25., szombat: Magyarország-Ukrajna, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportcsarnoka 18.30
január 5/6., szombat/vasárnap: Magyarország-Svájc
január 9., szerda: Macedónia-Magyarország

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.