Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Egy kis Rolling Stones

doszerk - 2018. augusztus 28. 7:54

Tim Ries nevét legtöbben a Rolling Stones-ból ismerik, de a dunaújvárosi közönség előtt sem ismeretlen, hiszen már kétszer is fellépett a Művész Presszó jazzklubjában. A világhírű saxofonos ezt augusztus 30-án este nyolckor megismétli: az Oláh Quartettel (Oláh Kálmán, Balázs Elemér, Barcza-Horváth József) ismét ellátogat városunkba és parádésnak ígérkező koncertet ad majd a Művészben.

Tim Ries 1999 óta turnézik a legendás brit rock-bandával és karrierje során olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Stevie Wonder.  Mint az M5 csatorna Kulturális Híradójában elhangzott, a zongorista-zeneszerző Oláh Kálmánt régóta foglalkoztatja a zenei műfajokon átívelő sokszínűség. Tim Ries szaxofonossal már összeszokott párost alkotnak, hiszen a Trio Midnight formációval többször is játszottak együtt.

"Kálmánék olyanok, mintha a testvéreim lennének, ezért a különleges alkalomra még egy új dalt is írtam nekik. A koncert pedig, ha minden igaz, egy élő lemezfelvételen köszön majd vissza" - mondta Tim Ries.

"Az érzéseinket, a gondolkodásmódunkat a zenén keresztül tudjuk közvetíteni, és ha játszunk egy pár alkalommal, akkor úgy érezzük, hogy ismerjük egymást. A dzsessz egy fantasztikus nyelv, amelyen keresztül megismerhetjük egymást emberileg is" - fogalmazott Oláh Kálmán.

A Rolling Stones rockslágereit dzsesszformába öntő Tim Ries Paul Simonnal és Stevie Wonderrel is dolgozott együtt, az elmúlt években azonban szinte hazajár Budapestre. Elmondása szerint Magyarország a második otthona.

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!