Fiatal bajnokkal erősített a Dunaferr

doszerk - 2018. augusztus 10. 17:14

Tehetséges utánpótlás válogatott játékossal erősítette meg keretét a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Sáhó Kristóf nemrég töltötte be huszonegyedik életévét, s jó híre, amit az előző klubjában, a Rába ETO futsal csapatában, illetve a különböző korosztályú válogatott csapatokban szerzett meg, országosan is ismertté tette. A tehetséges játékos a nyári átigazolási szezon végén a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatához szerződött, s az elmúlt hetekben már sikerült is beilleszkednie az együttesbe.
 
- Mi kellett eddigi sikereidhez?

- Nyilván kell hozzá valamennyi tehetség, de mindenekelőtt nagyon sok munkára van szükség ahhoz, hogy bármelyik kategóriában sikereket érjünk el.

- Nagyon verekedős a posztod, a centeré.

- Valóban, ez egy elég kemény feladatot jelent, folyamatos küzdelemre kényszerül, aki ezt játssza. Nyilván rendes fizikum is kell hozzá. Jelenleg 180 cm és 80 kg vagyok, ezért az izomtömegem fejlesztésére van szükségem. A pályán kívül egy szelíd és remélem, hogy udvarias ember vagyok, de a csata az más. Ott kemény agresszivitásra van szükség a szabályok engedte kereteken belül. Korábban nehezen ment a helyes arányok megtalálása, de mára már egyre jobban megy ez is.

Kép forrása: Dunaferr DUE Dutrade FC

- A válogatott színeiben is szép sikereket értél el.

- Fehér Zsolt vezetésével az U19-es és az U20-as válogatottakkal valóban jó meccseket vívtunk, szép sikereket értünk el a Visegrád Kupa mérkőzésein.

- Hogyan alakul a beilleszkedésed a csapatba és városunkba?

- Nagyon pozitívan fogadott a vezetőség, a szakmai stáb és az egész csapat. Úgy érzem, hogy mára már befogadtak. Igaz, hogy Győrhöz képest ez egy csendes kisváros, de nekem nem jelentett gondot a beilleszkedés. Tápon, egy kis faluban nőttem fel, ezért jobban szeretem az ilyen nyugisabb településeket, mint Dunaújváros. Nekem eddig nagyon pozitív benyomásaim vannak.

A számok nyelvén: Kristóf kilenc éve lett először igazolt játékos, az FC Táp színeiben. Öt év múlva már a RÁBA ETO kötelékébe került, ami egyfajta garancia lett a töretlen fejlődéséhez. Az általa végigjárt korosztályos és az első ligás csapatban, az összesen 378 mérkőzésén 162 gólt írtak a neve mellé. Az elmúlt szezonban, amikor a győri zöld-fehéreknél az ismert módon már egyre több lehetőséghez jutottak a fiatalok, 29 alkalommal lépett pályára és 9 találattal büszkélkedhetett.

 

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.