Fiatal tehetségeket köszöntöttek

spigott - 2018. augusztus 7. 13:08

Bemutatkozó reggelivel köszöntötte ma délelőtt új, kollégiumban elhelyezett növendékeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetése.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia évek óta kutatja fel azokat a tehetséges fiatal játékosokat, akik az akadémiai munkába bekapcsolódva fejlődhetnek tovább, s lehetnek képesek arra idővel, hogy akár a felnőtt együttesbe is beverekedjék magukat. A DKKA tavaly novemberben megtartott toborzóján közel félszáz gyermek vett részt, s adott számot addig megszerzett tudásáról. Közülük több mint tízen folytatják pályafutásukat Dunaújvárosban, s az új, kollégiumban elhelyezett játékosait ma közös reggelivel köszöntötte akadémiánk vezetése. A fiatal tehetségeket Imre Vilmos sportigazgató köszöntötte, aki amellett, hogy bemutatta a gyermekeknek Radulovics Bojana szakmai igazgatót, Vártok Ákos utánpótlás szakágvezetőt, Meggyes Rita és Takács Józsefné serdülő edzőket, illetve Kincsesné Zavodnyik Júlia kollégiumi nevelőtanárt, természetesen pár kedves szóval is köszöntötte az akadémia új játékosait.

"Lassan harminc éve tartozom a városhoz, s úgy gondolom, hogy jól választottatok, amikor úgy döntöttetek, hogy Dunaújvárosban folytatjátok a pályafutásotokat, hiszen ez a város mindig híre volt arról, hogy sok fiatal lányt és fiút nevelt ki a magyar kézilabdának. Bízom abban, hogy ti is közéjük tartoztok majd. Egyelőre még megszeppenve ültök itt, ami természetes, ám látni fogjátok, hogy egy borzasztóan sportközpontú városba kerültetek, ahol tényleg az elsődleges az, hogy a fiatalok érkezzenek, sokat dolgozzanak, bontogassák a szárnyaikat, legyenek tagjai a korosztályos válogatottaknak, s lehetőleg minél többen majd a felnőtt nemzeti együttesnek is. Ehhez persze nagyon sokat kell dolgozni, sok mindenről le kell mondani, de azt kell mondjam, hogy megéri, mert ez az elvégzett munka meghozza majd a gyümölcsét. Éppen ezért azt kívánom, hogy érezzétek nagyon jól magatokat, legyetek kiváló kézilabdázók, de emellett nagyon jó emberek is. Találjátok meg a sport és a sporton kívüli életben is az egyensúlyt, de első helyen a kézilabda és a tanulás álljon" – fogalmazta meg gondolatait Imre Vilmos sportigazgató az akadémia új utánpótlás játékosainak.

A jóízűen elfogyasztott reggeli után Vártok Ákos, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlás szakágvezetője számolt be arról, miként is kerültek Dunaújvárosba a fiatal tehetségek.

"Ahogy a nagy csapatoknál, ha jön egy új játékos, azt köszöntik, mi most ezt tettük meg a fiatalokkal, mert szeretnénk ennek is rangot adni. A gyerekek vevők a dologra, van, aki már két hete itt van, akad olyan is, aki csak most érkezett, s bár a beilleszkedés mindig nehéz, hiszen kiszakítjuk őket a családból, de azt látom, hogy a lányok elfogadták az edzőket, elfogadták a kollégiumot, kezdenek beilleszkedni, s remélem, hogy egyre jobb játékosok válnak belőlük. Ugye tavaly novemberben tartottunk egy kiválasztót, majd januárban még egyet, hogy magunkat is biztosítsuk arról, jól választottunk. Az itt megjelent közel félszáz gyermekből körülbelül tizennyolcat választottunk ki, közülük néhányan elmentek más akadémiákra, de tizenkét-tizenhárom fiatal minket választott. Jöttek idén Ózdról, Ajkáról, Mohácsról, Tiszavasváriból, nekik iskolát, kollégiumot kerestünk, s mostantól nálunk dolgoznak azért, hogy minél jobb kézilabdázó legyen belőlük"

Szabó Aida két napja érkezett akadémiánkhoz, s már bele is kóstolhatott a munkába utánpótlásunknál.

- Tegnapelőtt érkeztem, már volt is egy délutáni edzésünk, az nagyon jól telt, s a lányok is befogadóak voltak. Hét éve kézilabdázom már, most a kollégiumi szobákban úgy lettünk beosztva, hogy egy iskolába járunk, így együtt tudunk mindenhova menni, mert csapattársak és osztálytársak is vagyunk. Nyolcadik osztályos leszek, a Dózsa iskolában kezdem az évet, elég nehéz lesz, az biztos, de remélem, hogy sikerülni fog.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.