Harminc percig bírtuk a tempót

spigott - 2018. augusztus 9. 21:12

Csak egy félidőn keresztül tudta megnehezíteni a szlovén bajnok Ljubljana dolgát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a két gárda ma délutáni edzőmeccsén.

A szlovén bajnok Ljubljana elleni találkozóval folytatta edzőmérkőzései sorozatát ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. György László ezúttal sem számíthatott sérült játékosaira, Monori Orsolyára, Erdősi Ildikóra és Camila Micijevicre, ám ennek ellenére biztatóan kezdett a Kohász, mely a másfél perc alatt kapott két vendég gólra néggyel is válaszolt. A szlovénok gyorsan össze is kapták magukat, pillanatok alatt kiegyenlítettek, majd a vezetést is sikerült átvenniük (4-5).

A folytatásban sok nehézséget okozott a mieinknek a Ljubljana védekezése, ráadásul a rosszul ellőtt, vagy éppen elpasszolt labdákból rendre jól indítottak a vendégek, s a 20. perchez érve már 12-8-ra vezettek. A hajrában összekapta védekezését a DKKA is, ráadásul Nick Viktória több szép átlövéssel mattolta a vendégeket, így a 28. perchez érve sikerült befogni az ellenfelet, igaz a szünetre ennek ellenére is a Ljubljana vonulhatott minimális előnnyel (13-14). A második felvonás elején sajnos nagyon beragadtak a mieink, s ezt a vendégek sorozatban lőtt négy találattal bosszulták meg (13-18).

Bár addig is sokat forgatta együttesét György László, innentől kezdve minden bevethető játékosának lehetőséget adott a DKKA szakvezetője. A BL-résztvevő szlovénok támadásban és védekezésben is sokkal hatékonyabbnak bizonyultak a Kohász kézilabdázóinál, fokozatosan növelték előnyüket, s végül magabiztos, 32-24-es sikert arattak. A két gárda szombaton délelőtt tizenegy órától ismét megmérkőzik egymással a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

DKKA – Ljubljana 24-32 (13-14)

DKKA: Tomasevic – Grosch 2, Szekerczés 2, Cifra, Nick 4, Szalai 4, Kazai 2. Csere: Csapó (kapus), Dombi 3, Klujber 4, Molnár, Ferenczy 2, Sirián 1, Mihály, Braun. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.