Klacsák Bence ismét Dunaújvárosban

doszerk - 2018. augusztus 9. 13:02

Egy sikeres győri kitérő, valamint első bajnoki címe után tért vissza Klacsák Bence a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatához.

Klacsák Bence két sikeres újvárosi szezon után, egy éves kitérőre az eddigi legsikeresebb hazai futsal csapathoz, a Rába ETO-hoz igazolt a tavalyi nyáron. Ott is kiváló teljesítményt nyújtott, majd visszatért Dunaújváros Futsal csapatához, s a következő szezonban ismét a dunaújvárosi futsalosok szép eredményeiért küzd a pályán.

- Sikeres szezon áll mögöttem. Közülük a legnagyobb dolognak a Futsal Cup Final Four volt a Rába ETO-val, hiszen ilyen szintre eddig még nem került hazai csapat. Mellette szintén hatalmas élmény volt a nagy küzdelem árán megszerzett bajnoki cím. Nyilván az első volt a rangosabb esemény, de számomra ez volt az első bajnoki cím és erre is örömmel emlékezek.

- Visszatérve milyen fontos változásokat találtál az újvárosi csapatnál?

-Eddig még nem nagyon éreztem nagy változást, pedig a játékoskeret némileg átalakult az elmúlt egy évben. Minden más hasonló a korábbiakhoz, ami egy kedvező dolog a számomra.

- A győri csapatnál Rodriguez Nebreda Javier keze alatt dolgoztál, nálunk pedig a legjobb hazai edző, Fehér Zsolt ontja rólatok a verejtéket. Hogy bírod a terhelést?

- Egyelőre jól bírom, úgy érzem, hogy ha ezzel a tempóval megyünk tovább, akkor szép eredményeket fogunk majd elérni. Az itt végzett munka hasonló a Győrben elvégzetthez. Lassan megkezdődik a felkészülési mérkőzéseink sorozata. Nyilván minél több sikert érünk el rajtuk, annál jobb hangulatban tudjuk folytatni a munkánkat. Tökéletesen be kell gyakoroljuk az edzőnk által kidolgozott taktikánkat, azokat teljesíteni kell, és a bajnokság kezdetére majd kialakul az a harcmodor, amit majd szeretnénk játszani. A kezdés előtti két hétben már mozogtam, hogy ne a semmiből kelljen elindulni és könnyebb legyen a számomra a felkészülés. Úgy érzem, hogy ennek meg is lett az eredménye.

Képek: DO-archív

- A válogatottság?

- Szeretnék visszakerülni, mindent megteszek annak érdekében és remélem, hogy majd sikerülni is fog.

- Hogy állsz a tanulmányaiddal?

- Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának vagyok a hallgatója. Még nem fejeztem be, de közeledek a végéhez. Még legalább egy év van hátra, majd a vizsgák következnek.

Egy kis statisztika: Klacsák Bence eddigi pályafutásáról, a GOLDBALL `94. FC SE-beli 2003-as pályakezdésétől kezdve, 460 mérkőzést jegyeztek föl, amelyeken 241 gólig jutott. Az első dunaújvárosi idénye 2015-ben kezdődött. Az itteni 58 mérkőzésén 31 gólt vágott. A tavalyi szezonban a győrieknél 10-et lőtt, s nagy büszkeségünkre a válogatottban is jó teljesítményt nyújtott.

 

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.