Komoly célok a DLSZ-nél!

doszerk - 2018. augusztus 10. 8:02

A 2018/2019-es kispályás labdarúgó szezonban is több mint háromezer amatőr sportolót hív pályára a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

A nyári időszak sok helyen a pihenésről, a kikapcsolódásról szól, ám a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségben ekkor sem áll meg az élet, hiszen a bajnoki szünet alatt is számtalan kupasorozat várja a helyi amatőr labdarúgókat, ráadásul a DLSZ vezetői ilyenkor készülnek fel a következő évi bajnoki sorozatok küzdelmeire. Nincs ez másként idén sem, a szövetségben gőzerővel folyik a munka, hogy ősztől újra a lehető legjobb körülmények között tudják versenyeztetni a különböző bajnoki osztályokban résztvevő együtteseket, s mint arról Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára beszámolt, komoly célokkal vágnak neki a 2018/2019-es szezonnak.

"Az egyik legfontosabb feladatunk most a bajnokság beindítása, ezen dolgozunk, s emellett természetesen várjuk azt, hogy véget érjen a nevezési időszak, mely augusztus 14-éig tart, eddig lehet jelentkezni a különböző bajnoki osztályokba. Gyakorlatilag innen indítjuk el a 2018/2019-es szezont, s bár a különböző kupaküzdelmek is nagyon fontosak számunkra, az első mégis a bajnokság, ahol hét osztályban (négy felnőtt, két öregfiúk és egy női) közel hatvan együttesnek biztosítunk heti rendszerességgel mérkőzéseket, s azt, hogy a városi amatőr sportolók rendezett körülmények között, tervezhető rendszerben tudjanak mozogni és versengeni egymással. Még augusztusra szeretnénk kiírni a másod- és harmadosztály közötti osztályozót, elkészíteni a pontos menetrendet, bár jelenleg hátráltató tényező az, hogy a kivitelező várhatóan csak augusztus végén, szeptember elején végez a Lorántffy iskola műfüves pályájának felújításával, így a bajnoki rajt is egy kicsit tolódik majd. Nagyon azonban nem húzódhat el, legkésőbb szeptember második hetében már pályán szeretnénk látni a csapatokat, ekkor már el kell indulnia a bajnokságnak" – fogalmazott a DLSZ főtitkára.

Petrás Gábor elárulta azt is, hogy a közelmúltban létrehoztak egy nagyon fontos bizottságot, s a szövetség másik bizottságának munkába állítása is kidolgozás alatt van.

Képek: DO-archív

"Augusztus 2-án megalapítottuk a DLSZ Gyermek és Ifjúsági Bizottságát, mely amellett, hogy figyelemmel kíséri a város gyermek és ifjúsági korú lakosságának sportolási lehetőségeit, igyekszik rendszeres mozgási, sportolási lehetőséget biztosítani városunk és a térség óvodás, általános iskolás és középiskolás fiataljainak is. Muszáj megfognunk a gyermekeket is, minél hamarabb bevonni őket, megszerettetni velük a mozgást, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy később egészséges, sportolni szerető felnőttek váljanak belőlük. Megalakulása előtt áll az Etikai Bizottságunk is, mely azokkal az ügyekkel foglalkozik majd, amelyek már kívül esnek a Fegyelmi Bizottság hatáskörén, s tagjai jelentik a garanciát arra, hogy minden rájuk tartozó ügyben a megfelelő döntést hozzák meg, de reméljük, hogy erre csak nagyon ritkán kerül majd sor" – mondta Petrás Gábor.

Akitől megtudtuk még azt is, hogy a bajnoki küzdelmek mellett a természetesen óriási figyelmet kapnak a különböző kupasorozatok, a többnapos és már nemzetközi Carissa Kupa mellett jövőre is megrendezik az Akarat Ereje Kupát, a Nemzeti Kupát, a gyermekek számára az Ovifocit, a női labdarúgást is, s joggal lehetnek arra büszkék, hogy a 2018/2019-es szezonban is több mint 3000 sportolót mozgathatnak meg különböző rendezvényeiken.

A rovat további hírei: Sport

Tollaslabda: nyolcan döntőzhetnek

Tollaslabda: nyolcan döntőzhetnek

2024. már. 19.

Hat dobogós helyezéssel, nyolc továbbjutóval zárták a Danubius KSE tollaslabdázói a diákolimpia területi versenyeit a mögöttünk hagyott hétvégén.

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.