Dunaújváros Hetilap

"Megvalósítjuk, amit ígértünk"

Brousil Csaba - 2018. augusztus 16. 17:05

Továbbra is fontos a választókerület képviselete címmel tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos csütörtökön.

Mint azt Cserna Gábor elmondta, ebben a témában harminc nappal ezelőtt már tartott egy sajtótájékoztatót, de az elmúlt időszak eseményei ezt újra indokolttá tették. Mint mondta, az elmúlt időszakban sorra szűntek meg a Jobbik alapszervezetei és sokan el is hagyták a pártot. Ezzel kapcsolatban kérdést tett fel Pintér Tamásnak, a Jobbik országgyűlési képviselőjének, hogy mik a tervei: a továbbiakban is a karrierje építését tartja fontosnak vagy a választókerületben élők valódi képviseletét és hogy mit tett az elmúlt 130 napban Pintér Tamás a városért és a térségért? Cserna Gábor hozzátette, erre a kérdésre is várja a képviselő válaszát egy erre alkalmas fórumon.

A polgármester arról is beszélt, hogy az elmúlt harminc napban több, a város és a térség fejlesztését elősegítő lépések is történtek. Jelesül elkészült a radari sporttelep, elkezdték a 6219-es út rekonstrukciójának első ütemét és a hétvégén, Iváncsán is különböző beruházások átadására kerül majd sor. Dr. Galambos Dénes ezekről szólva elmondta, hogy folytatja a még országgyűlési képviselőként megkezdett munkát a város és a térség fejlődésének érdekében, hogy az itt élők érezhessék, nem maradtak valódi képviselet nélkül.  Kiemelte, hogy hétvégén, Iváncsán átadják a 110 millió forintból elkészült műfüves pályát, továbbá egy szabadtéri kondiparkot is, és ezen kívül sor kerül majd a felújított piac átadásra is. Mint mondta, a július 27-én bejelentett útrekonstrukciós munkák első szakasza az ígéretükhöz híven el is kezdődött a 6219-es úton, mely a 6-os úti bekötőtől a mezőfalvi körforgóig tartó útszakaszt érinti. Továbbá kiemelte, hogy 8, 5 millió forintból Iváncsán, míg 12, 5 millió forintból Adonyban indul járdafejlesztési program.

Elmondta, hogy a Fabó Éva Sportuszoda felújításáról szóló támogatói okirat már készül, a fejlesztés ütemterv szerint zajlik majd. A 8-as gyorsforgalmi úttal kapcsolatban elmondta, a Kelet-nyugati  tengelynek a megépítése kiemelt hangsúlyt kap, és amelynek Balatonvilágoson már készül az egyik csomópontja, míg a másik ilyen csomópont a Pentele-hídnál lesz, ahonnan Kelet felé folytatódik majd tovább az építkezés. A miniszterelnöki biztos a Modern Városok Programról elmondta, hogy a nyár ellenére is haladnak a megállapodásban kikötött fejlesztési pontok megvalósításával. Elmondta, hogy továbbra is nyílt és tiszta szívvel állnak ki a választópolgárok elé, mert nem ígérgetnek, hanem megvalósítják azt, amit ígértek.

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.