Dunaújváros Hetilap

Nem várja a Jobbikot a Néppárt

doszerk - 2018. augusztus 2. 20:47

Az Azonnali.hu-nak adott interjújában kedden Sneider Tamás, a Jobbik elnöke meglebegtette, hogy pártja szívesen csatlakozna az Európai Néppárthoz. Ma megérkezett a válasz az EPP sajtófőnökétől: „Nem tudom, mit szívnak, de láthatóan hatásos." - írja az origo.hu.

Az Azonnali.hu-nak adott interjújában Sneider Tamás azt nyilatkozta pártjának jövőbeni, európai politikai porondon való terveiről, hogy megcéloztuk, hogy az Európai Néppárt tagjai legyünk, és vannak is arra utaló jelek, hogy ez nem lehetetlen.

A Jobbik elnöke által vizionált jelekről kérdezte meg a Magyar Hírlap Pedro López de Pablót, a néppárti (EPP) képviselőcsoport sajtófőnökét, aki nem teketóriázott, és a következőket mondta:

Nem tudom, mit szívnak, de láthatóan hatásos, szóval inkább azzal kereskedjenek, mert ha illegális is, sikeresebbek lesznek vele, mint a politikában.

A lap kiemeli, hogy a Jobbik EP-listáján 2014-ben bejutó képviselők jelenleg a függetlenek között foglalnak helyet az Európai Parlamentben.A képviselőcsoport létszáma erősen megcsappant, hiszen a háromfős frakció mára egy főre csökkent: Morvai Krisztina tavaly év végén szakított a Jobbikkal, mert Vona Gáborék eltávolodtak attól az értékrendtől, ami számára fontos, Kovács Bélát pedig kémkedéssel vádolták meg, a párt végül nagy nehezen elengedte a kezét.Bizonyára nem nyerte el a néppárt tetszését, hogy 2014 környékén a Jobbik még sokkal inkább közeledett a radikálisok felé, mint feléjük.

Az EPP sajtófőnökének elzárkózása meglehetősen kellemetlen Sneider Tamáséknak, hiszen évek óta azért tepernek, hogy a radikális, már-már szélsőjobboldali múltjukat levetkőzve a politikai paletta centrumába pozícionálják magukat. Ezt a politikát legitimálhatta volna egy európai néppárti tagság. Nem fogja.

-origo.hu-

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.