Rangos díjat kapott a Kiskohász

doszerk - 2018. augusztus 31. 7:45

Tizenhét szálloda és hat étterem érdemelte ki a Magyar Turizmus Minőségi Díjat a 2017. évi pályázaton, köztük a dunaújvárosi Kiskohász Vendéglő is.

Gajda Tibor, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a díjátadó ünnepségen kiemelte, a magyar turisták évente 600 milliárd forintot költenek külföldön, azonban a belföldi minőség folyamatos fejlesztésével lehetővé válik ennek minél nagyobb arányú belföldi elköltése. Szólt arról, hogy a turizmushoz kötődő védjegyek "rendbe tételére" a következő két évben 1 milliárd forintot fordítanak.

Az elismerés apropóján megkerestük Horváth Attilát, a Kiskohász tulajdonosát. Mint azt elmondta, ez egy óriási díj, amit komoly pályázaton lehet csak elnyerni.

- Első körben kiküldtek egy 300 kérdésből álló, szakmai kérdéssort. Olyanok szerepeltek benne, mint például, hogyan képezzük tovább a kollégákat, milyen a kollégák lojalitása, hogyan állítjuk össze az étlapot és az itallapot, vagy hogy mennyire vesszük figyelembe a szezonalitást. Miután visszaküldtük a kitöltött kérdőívet, próbavásárlásra is sor került. Nem tudtuk, hogy mikor és kik jönnek, ám egy vacsora alkalmával két vendég elmondta, hogy ők éppen ezért jöttek.

Mit jelent a díj elnyerése?

-Nagyon sokat jelent nekünk ez az elismerés, és szeretnénk is élni vele, megmutatni a vendégeinknek, hogy nem véletlenül nyertük el. Nem dőlhetünk hátra, hanem még jobban rá kell tennünk mind szakmailag, mind emberileg. Számunkra azért is jelentős a díj elnyerése, mert az újonnan pályázók közül egyedül mi, a Kiskohász kapta meg. Azért is pályáztunk erre az elismerésre, mert szeretnénk felkerülni Magyarország gasztrotérképére, hogy ne csak a dunaújvárosiak ismerjenek bennünket, hanem jöjjenek el városunkba, éttermünkbe minél többen az országból. Jelentős dolog a gasztroturizmus, rengeteg éttermet látogatnak meg az emberek csak úgy, hogy egyenek valahol egy jót. Én is szoktam ilyet, kinézem, hogy mely éttermeket kedvelik, és elmegyünk oda a családdal, mindegy milyen messze is van. Erre a gasztrotérképre szeretnénk felkerülni, és ezért is szeretnénk minél több ilyen megmérettetésen részt venni.

Mi a Kiskohász különlegessége, mi az, amit ajánlana a betérő vendégeknek?

- Az egész étlapunk különleges. Ki lehetne emelni egy-egy ételt, de azt nem szeretném. Azt gondolom, hogy ide többször kell eljönni és mindig valami különlegességet megkóstolni. Jöjjenek el- nézzék meg, mi az, amit mi kínálunk, és helyben is ajánlunk olyat a vendégnek, ami az ő szájízének megfelelő lesz.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke az ünnepségen kiemelte, országimázs szempontjából is fontos szerepe van a minőségi szolgáltatásoknak, és felhívta a figyelmet arra, hogy a turizmust is érintő munkaerőhiány nem mehet a minőség rovására. A Magyar Turizmus Minőségi Díj tanúsító rendszer tizenhárom éve működik. A díjat három évre ítélik oda, ez idő alatt a nyertes jogosult a Q-logó használatára.

A Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint a Magyar Turizmus Minőség Díj idei kiírásra szeptember 30-áig pályázhatnak a szállodák és éttermek.

A díjazottak (Fotó: turizmus.com)

A 2017. évi pályázaton eredményes turisztikai szolgáltatók:

Szállodák: Airport Hotel Budapest, Andrássy Rezidencia Wine & Spa*****, Tarcal, Aquaworld Resport Budapest, Betekints Wellness és Konferencia Hotel Veszprém, Caramell Premium Resort, Bük, Castellum Hotel, Hollókő, ETO Park Hotel Business & Stadium, Győr, Globall Hotel, Telki, Hotel Azúr Premium**** Siófok, Hotel Aquarell Cegléd, Hotel Lycium Debrecen, Hotel Silverine Lake Resort****superior Balatonfüred, Kolping Hotel Spa & Family Resort, Alsópáhok, Residence Balaton****superior Conference & Wellness Hotel, Siófok, Residence Ózon**** superior Conference & Wellness Hotel, Mátraháza, Velence Resort & Spa***superior, Velence, Zenit Hotel Balaton****superior Vonyarcvashegy.

Éttermek: Ambrózia étterem és Panzió***, Kazincbarcika, Deák Étterem, Sopron, Gundel Étterem, Budapest, Hatpöttyös Nonprofit Kft. Székesfehérvár, Kakukk Étterem és Panzió Nyírbátor, Kiskohász Vendéglő Dunaújváros.

- MTI/turizmus.com -

A rovat további hírei: Mozaik

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)