Dunaújváros Hetilap

Kedvezményesen az élményfürdőbe

Brousil Csaba - 2018. augusztus 9. 12:21

Hat napirendi pontot tárgyaltak csütörtökön a rendkívüli közgyűlésen. A képviselő-testület tagjai döntöttek többek között gépjármű-vásárlásról az idősek otthona részére, a megújult főtéri kávézó és a radari sporttelep üzemeltetőjéről és az élményfürdőbe szóló kedvezményes belépőkről is.

Az önkormányzat a “Szociális alapszolgáltatások infrastuktúrájának bővítése, fejlesztése” című pályázat keretében felújítja az Útkeresés Segítő Szolgálat székhelyét, valamint az idősek otthona két telephelyét. A projekt része egy kisbusz beszerzése is a Jószolgálati Otthon számára a támogató szolgálatuk komfortosabb ellátásához, a fogyatékkal élő, sokszor kerekesszékes ellátottak szállításához. Mivel a kocsi regisztrációs adója és forgalomba helyezésének díja nem számolható el a pályázat keretében, ezért a közgyűlés úgy határozott, hogy ennek költségét, mintegy 240 ezer forintot az önkormányzat fogja finanszírozni.

A Modern Városok Program részeként felújították a radari sporttelepet, és hozzá sportpályákat is kialakítottak. Az üzemeltetéssel egy korábbi határozat alapján a DVG Zrt-t bízták meg. A mostani ülésen arról döntöttek a képviselők, hogy mintegy hét millió forintból riasztó- és távfelügyeleti rendszert építenek ki az ingatlan őrzés-védelme érdekében.

A közgyűlés pályázatot írt ki a főtéri kávézó üzemeltetésére. Mivel a kiírásra nem érkezett pályázat, ezért a DVG Zrt-t bízták meg a vendéglátóegység működtetésével ez év végéig.

A képviselő-testület támogatta, hogy Tóth Kálmán és Izsák Máté önkormányzati képviselőket delegálják az Energo-Viterm Beruházó, Működtető Kft. felügyelő bizottságába.

Az önkormányzat támogatási szerződést kötött az élményfürdő üzemeltetőjével, az Uniszol Létesítménygazdálkodási Zrt.-vel arról, hogy a dunaújvárosi bölcsődések, óvodások, iskolások, nyugdíjasok ingyenesen látogathassák a fürdőt, a háromórás belépőjegyek költségét pedig a város állja. Ehhez egy keretösszeget határoztak meg. A június 1-i nyitást követően körvonalazódott az, hogy hogyan használják ki ezt a lehetőséget az érintettek. Az eddigi elszámolás alapján az látható, hogy nem tudják maradéktalanul felhasználni a támogatás összegét, és várhatóan az őszi-téli hónapokban még kevesebben tudják majd igénybe venni. A Dunaújvárosi Tankerületi Központ nem írta alá a közgyűlés által jóváhagyott szerződést, új megállapodás megkötését javasolta. Ezzel szemben a közgyűlés július 12-i határozata úgy döntött, hogy az önkormányzat az üzemeltetővel köt megállapodást a dunaújvárosi diákok támogatására a tankerületnek megítélt támogatás összegében, így a Tankerület helyébe a dunaújvárosi diák lép, mint kedvezményezett.

Továbbá az önkormányzat azt a javaslatot tette, hogy a dunaújvárosi lakosok számára biztosítson a fürdő kedvezményes, 15 százalékkal olcsóbb jegyvásárlási lehetőséget, a korábban meghatározott keretösszeg határáig augusztus 15-től. A határozati javaslatban azt is rögzítették (amelyet elfogadtak a közgyűlésen), hogy amennyiben a rendelkezésre álló fedezetet nem használják fel a támogatottak, úgy üzemeltető köteles az élményfürdőt megnyitni a dunaújvárosi lakosok előtt, ingyenes belépést és zavartalan használatot biztosítva a lakosság számára.

A zárt ülésen egy napirendi pontot tárgyalt a testület: Javaslat tagi kölcsön biztosítására a DKKA Nonprofit Kft.-nek. A közgyűlése úgy döntött, a gazdasági társaság zavartalan működése érdekében, tagi kölcsönt nyújt a Kft. részére.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.