Dunaújváros Hetilap

Teljesen megújult az idősek otthona

Vass Ádám - 2018. augusztus 6. 18:17

Az Egyesített Szociális Intézmény Batsányi úti telephelye teljes felújításon esett át az elmúlt hónapokban, ezzel együtt pedig a szolgáltatások minősége is javult.

Hosszú, közel fél éves felújítási munkálaton esett át az Egyesített Szociális Intézmény Batsányi úti telephelye. Februártól a munkálatok miatt ideiglenesen az intézmény Magyar úti telephelye látta el a feladatokat, augusztus elsejétől viszont megújult környezetben várják a nappali szolgáltatásokat igénybe vevő időseket a Batsányiban. Bölcskei Anna intézményvezető elmondta, az Egyesített Szociális Intézmény az Útkeresés Segítő Szolgálattal együtt egy 250 millió forintos Európai Uniós pályázaton nyert, aminek címe a szociális alapú szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése.

- Ebből a Batsányi úti telephelyünkön végeztük el először a fejlesztéseket. Februárban költöztünk ki innen, kicsit hosszabb ideig tartott, de szerencsésen meg tudtuk oldani a visszaköltözést, ehhez igénybe tudtuk venni a fogvatartottak rehabilitációs programját, illetve a cserkészek is segítettek a költözködésben. A teljes konyhatechnológia megújult, illetve a nappali ellátáshoz szükséges helyiségek és berendezések lettek kicserélve a pályázat keretein belül, többek közt az asztalok, székek, valamint a mosdók is. A felújítás miatt a szolgáltatásokat egy telephelyről biztosítjuk, vagyis a nappali ellátást, étkeztetést, illetve a házi gondozószolgálat is innen működik jelenleg.

Mivel a Batsányi úti telephely megújult, elkezdhették a munkálatokat a Magyar úti helyszínen is, ahol eddig a nappali és a nappali demens ellátás zajlott. Amíg véget nem ér a felújítás, addig ezeket a szolgáltatásokat is a Batsányiban végzik.

- A Magyar úti telephelyen szintén a konyha újul meg, de ez mellett, mivel sokkal régebbi épületről van szó, megújul a tető is, ki lesznek cserélve a nyílászárók, a szigetelések, és a vizesblokk.  A nappali és a nappali demens ellátás során minden reggel az intézmény autói körbejárják a várost és a gondozók a lakástól lekísérik az autóhoz az időseket és beszállítják ide az intézményhez. Mindenki kap reggelit, majd szabad és kötött programok kezdődnek memória és kézügyesség fejlesztő foglalkozásokkal. Természetesen megkapják a gyógyszereiket is, és ebéd után le is pihenhetnek, majd hazaszállítják őket szakdolgozói kísérettel. Azt a néhány órát, amit itt töltenek, megpróbáljuk tartalommal megtölteni, hogy jól érezzék magukat. Az idősek nagyon örültek a változásnak, hiszen most a város szívében egy szép, zöld övezetes környezetben, csendben, zárt udvaron is tudjuk nekik biztosítani a szolgáltatásokat.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.