Viborgi siker a nyitómeccsen

spigott - 2018. augusztus 15. 20:21

Támadásban rengeteg hibát vétett, így kétgólos, 22-20-as vereséget szenvedett a dán Viborgtól a DKKA női kézilabda csapata a Kohász Kupa első napján.

A dán bajnokság legutóbbi bronzérmese, a Viborg ellen kezdte meg a Kohász Kupa küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. A két gárda a közelmúltban már összemérte egymással erejét, s mivel a viborgi találkozón a mieink arattak 23-21-es sikert, természetesen abban bíztunk, hogy ezúttal is sikerül legyőzni a dánokat.
A kezdésre nem is lehetett különösebb panasza a hazai drukkereknek, mert keményen, jól védekezett a Kohász, míg támadásban rendre sikerült megtalálni a réseket a vendégek falán, így az 5. percben 3-0-s, míg a 10.-ben 6-3-as hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

A folytatás azonban már nem alakult ilyen szépen, mert vetélytársa kapuja előtt látványosan visszaesett a mieink teljesítménye, s bár a védelem továbbra is feszes volt, csak elkezdte csökkenteni hátrányát a vendégcsapat (6-5). Hiába kért időt György László, a támadójáték csak nem akart összeállni, a technikai hibák mellett több kihagyott ziccer miatt is bosszankodhattunk, így a vendégek a 25. percben előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették (9-10). Kazai ugyan gyorsan egyenlített, de az utolsó két percben ismét komoly lehetőségeket hagyott kihasználatlanul együttesünk, így a szünetre 10-10-es állással vonultak a felek.

A térfélcsere után ismét nagyon bekezdett a Kohász, a vendégeknek három perc után időt kellett kérni, ami nem is volt csoda, mert ezidő alatt sorozatban négy gólnak örülhettek a mieink (14-10). Ahogy az első felvonásban, úgy a másodikban is szűk tíz perc után jött az újabb hullámvölgy a DKKA játékában, aminek köszönhetően a dánok is hoztak egy 4-0-s etapot, s hiába az újabb hazai időkérés, a 44. percben már a Viborgnál volt az előny (16-17).

Kazai Anita hat gólja kevés volt a sikerhez!

Együttesünk igyekezett ugyan, ám hiába sikerült többször is ajtó-ablak ziccerbe kerülnie, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így a dánok még növelni is tudták előnyüket, s végül 22-20-as győzelmet arattak. A Kohász Kupa holnap este hattól a Budaörs és a Viborg fővárosi mérkőzésével folytatódik, míg pénteken délután négytől a Budaörs látogat a Dunaújvárosi Sportcsarnokba.
György László: - Ilyen küzdelmes mérkőzésre számítottunk, ám ennyi kihagyott ziccerrel és technikai hibával nem lehetett esélyünk a győzelemre sőt, így talán még ránk nézve hízelgő ez az eredmény. A jövőben ezen is dolgoznunk kell, mert senki ellen nem fér bele ennyi támadásban elkövetett hiba.

DKKA – Viborg HK 20-22 (10-10)

DKKA: Csapó – Grosch 1, Szekerczés 2, Cifra, Nick, Szalai 3, Kazai 6. Csere: Tomasevics (kapus), Sirián 1, Klujber 5, Ferenczy 1, Dombi, Mihály 1, Molnár. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.