Győzelem a szezonnyitón

spigott - 2018. szeptember 11. 20:11

Ráijesztett a Vienna Capitals az Acélbikák jégkorongozóira, ám a DAB sorozatban négy gólt szerezve aratott 6-3-as sikert idei első mérkőzésén az Erste Ligában.

Bécsben, a Vienna Capitals II ellen kezdte meg az Erste Liga 2018/2019-es szezonját ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely természetesen a győzelemben bízva utazott el a tavalyi szezon óta megerősített osztrák együtteshez. Ahogy azt reméltük, a mérkőzés első gólját a DAB szerezte, miután Nagy Márk átadását Turtiainen értékesítette a 11. perc végén, ám túl sokáig sajnos nem örülhettünk a vezetésnek, mert bő egy perccel később Kittinger vette be Sevela ketrecét, kiegyenlítve ezzel az állást (1-1). A folytatásban két alkalommal is emberelőnyben játszhattak az Acélbikák, ám Saari és Rohm kiállításával sem tudtak élni, így hiába lőttek többet kapura, mint ellenfelük, a szünetre egyenlő állással vonultak a felek.

A második etapot nagyon rosszul kezdték a DAB hokisai, ugyanis Nikita Rayn mindössze tizenegy másodperc (!) elteltével már a bécsieket juttatta előnyhöz (2-1). Ugyan nem azonnal, de szűk három perccel később ismét egált mutatott az eredményjelző, miután Azari passzából Westerling is betalált, így kezdődhetett minden elölről (2-2). Egészen a harmad derekáig, mikor újra emberelőnybe kerültek a Bikák, s mivel ezzel végre élni is tudtak, így Saluga góljával ismét magukhoz ragadták a vezetést (2-3). A harmadból hátralévő időben a házigazdák is gyakorolhatták az előnyös játékot, ám Pinczés és Westerling "kétpercét" is kivédekezték a DAB hokisai, így a záró etapnak 3-2-es dunaújvárosi vezetéssel vágtak neki a csapatok.

Képek: DO-archív

A harmadik felvonást szerencsére jobban kezdte a DAB, mint az azt megelőzőt, s Tóth Gergely 43. percben szerzett találatával végre sikerült meglépnie kettővel (2-4). Volt esély a fór további növelésére is, ám hiába került kétszer is emberelőnybe a DAB, sajnos nem sikerült élni a lehetőségekkel. Ami nem ment előnyből, az szerencsére ment egyenlő létszámban, s Azari 50. percben szerzett találatával eldőlni látszott a mérkőzés (2-5). A bécsiek azonban nem adták fel, egy újabb kivédekezett hátrányt követően Kittinger második góljával feljöttek kettőre, így ígért még izgalmakat az utolsó hat perc (3-5). A hajrában mindent elkövetett a bécsi gárda a további felzárkózásért, még kapusát is levitte az utolsó két percben, ám Török Viktor üres kapura lőtt gólja végleg eldöntötte a meccset, melyet 6-3-ra nyertek az Acélbikák.

Vienna Capitals II – DAB 3-6 (1-1, 1-2, 1-3)

DAB: Sevela – Hruby, Jabornik, Nagy (1), Turitainen 1, Uski (1), Franssila, Léránt, Azari 1 (2), Iossafov (1), Westerling 1 (1), Erdélyi, Mestyán, Saluga 1, Török 1, Tóth 1 (1), Lencsés, Szabó, Barna, Németh, Pinczés. Vezetőedző: Antti Karhula.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.