Javítottak az Acélbikák

spigott - 2018. szeptember 17. 22:59

Az első két harmadban remekül játszott, s megérdemelt, 4-1-es győzelmet aratott a Brassó elleni hazai mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hazai környezetben, az eső két meccsét simán megnyerő Brassó ellen korcsolyázott jégre ma este nyolc órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában. Együttesünkbe visszatért Hruby és Turtiainen is, s ahogy az várható volt, nem sokat finomkodtak egymással a csapatok, kétszer Polc, majd egyszer Sevela védett nagyot. Az első emberelőnyt a vendégek kapták, ám a DAB ezt simán kivédekezte, majd azonnal jött egy hazai előny is, mely alatt Polc kapus dolgozott meg azért, hogy megőrizze kapuját a góltól. Nem sokkal később Turtiainen került nagy ziccerbe, ám Polc eszén ő sem tudott túljárni. A 10. percben Makovics ülhetett ki két percre, s ekkor már Sevelának is kellett kettő komolyat védenie.

Miután kiegészült a DAB, ismét fölénybe került, s a a 18. percben meg is szerezte a vezetést, miután Hruby játszott remekül Turtiainen elé, s a Bikák finn légiósa könyörtelenül kilőtte a bal felsőt (1-0). A hajrára viszont nehéz helyzetbe kerültek a mieink, mert Török kapott 2+2 percet, de ebből az elsőt kivédekezte együttesünk, így minimális előnnyel mehetett a pihenőre.

A második felvonást is jobban kezdte ellenfelénél az Acélbikák gárdája, s a 25. percben tovább növelte előnyét, miután egy letámadás során Léránt szerzett korongot, majd szépen takart a mögötte érkező Pinczés Olivér előtt, s a 18 éves csatár negyedik felnőtt mérkőzésén megszerezte első gólját az Erste Ligában (2-0). A második hazai gól után azonban sorozatban kapta a kiállításokat a DAB, s ebből a negyediket ki is használta a Brassó, mely Clarke révén megfelezte hátrányát (2-1). Sokáig nem örülhettek azonban ennek a vendégek, mert a 34. percben Jabornik lőtt óriási gólt emberelőnyből, s hogy a hazai drukkerek kedve még jobb legyen, arról Iossafov gondoskodott kettős fórból a 37. percben (4-1).

A harmadik felvonásra egy taktikusan, az eredményt őrző hazai csapat jött ki a jégre. Az Acélbikák semmi kockázatot nem vállaltak, s mivel a vendégek finoman szólva sem tudtak fogást találni a mieinken, így egyáltalán nem is forgott veszélyben a magabiztos vezetés. A harmadik harmad derekánál azonban elszabadultak az indulatok, Clarke csúnya szabálytalanságát Hruby próbálta büntetni, mindketten mehettek az öltözőbe, majd nem sokkal később erre a sorsa jutott Carlson és Léránt is pár pofon miatt. Ezt követően lenyugodtak a kedélyek, a jégen sem történt már sok minden, mert a mieink nem igazán akartak, a vendégek pedig nem tudtak támadni, így Antti Karhula együttese összességében magabiztos és megérdemelt győzelmet aratva vette át az első helyet az Erste Liga tabelláján.

DAB – Corona Brasov 4-1 (1-0, 3-1, 0-0)

DAB: Sevela – Erdélyi, Jabornik 1 (1), Nagy, Turtiainen 1, Uski (1), Franssila, Mestyán, Azari, Iossafov 1, Westerling (1), Hruby (1), Léránt (1), Saluga, Tóth, Török, Lencsés, Szabó, Makovics, Németh, Pinczés 1. Vezetőedző: Antti Karhula.

Corona Brasov: Polc – Carlson, Cescon, Gliga, Lidhammar, Tendler, Bors, Clarke 1, Mihály Á. (1), Nielsen (1), Tranca, Borisenko, Mihály E., Molnár, Péter, Zsók, Bíró O., Nagy, Bíró G., Bíró M., Molnár. Vezetőedző: Greg Lindqvist.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.