Dunaújváros Hetilap

Jobbikos kabaréhétvége: ezen a héten is alakult egy ellenállás

doszerk - 2018. szeptember 30. 22:17

Nagyon jó hangulatban telt a szétesőben lévő párt szombati kongresszusa, hiszen a küldöttek elfogadták a szórakoztató és népmesei elemeket egyaránt felvonultató Nemzeti Ellenállás Kiáltványát - írja az Origo.

"A lassan a Gyurcsány-párt tagozatává váló Jobbik elnöke, Sneider Tamás még azt a viccet is elsütötte, hogy a Gyurcsány-kormány alatt kevésbé volt sebezhető a gazdaság.

Bár nem indított túl jó előjelekkel a Jobbik tegnapi kongresszusa, a vége szerencsére nagyon vidám lett. Ahogy a Magyar Idők megírta a szervezés során apróbb problémák merültek fel a résztvevők számát illetően, amit Snieder Tamásék úgy próbáltak meg orvosolni, hogy a korábbiaktól eltérően az alapszervezetek vendégeket is delegálhattak a küldötteken kívül. Így próbálták megtörni azt a jónak nem igazán nevezhető jobbikos szokást, miszerint egy-egy lakossági fórum, állománygyűlés, vagy nagyelőadás során KONGNAK az ürességtől az előadótermek.

Telt házat így se sikerült összehozni, de még ez is magabiztosságot hozott a párt vezető politikusainak, akik talán emiatt kicsattanóan optimista nyilatkozatokkal örvendeztették meg a jelenlévő küldötteket, és alapszervezeti tagokat. Ugyanis az a párt, amelyik az áprilisi választást, és Vona Gábor háttérbe vonulását követően folyamatosan válságban van, átélt egy durva pártszakadást, havi szinten verte át szimpatizánsait (ÁSZ-büntetés, legutóbb a taglétszámmal kapcsolatos hazugságok, amelyeket egy kiszivárgott beszélgetés leplezett le) tegnap meghirdette az ellenállást. Igen, azt az ellenállást, amivel Gyurcsány Ferenc két nap alatt bukott meg. A megjelent küldöttek (és az alacsony érdeklődés miatt meghívott vendégek) egyhangú szavazással elfogadták a szórakoztató és népmesei elemeket bőséggel felvonultató Nemzeti Ellenállás Kiáltvány névre elkeresztelt dokumentumot.

Fotó:MTI

„Mi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjai, mint keresztény értékrendű és nemzeti elkötelezettségű hazafiak újult erővel és megerősödött hittel fordulunk nemzetünk felé" – írja az újult erővel a nemzet felé forduló párt indításként. A dokumentumból kirajzolódik, hogy igen komoly ellenféllel kell szembe szállniuk, aki a világon az összes létező gonoszságra készen áll (például legyőzi őket a választáson). Egyáltalán nem csoda, hogy szükség volt egy ilyen fontos dokumentum elfogadására az ördögi erő ellen, ami-aki nem más, mint a hazánkat uralma alá hajtó, minden gaztettre képes rendszer, ami százezreket zsarol és fenyeget, sőt (!!!) még többeket (!!!) ringat a jólét és a biztonság hamis illúziójába.

Tehát fussunk neki még egyszer: az Orbán-kormány fő bűne, hogy az emberek jólétben és biztonságban érzik magukat. Ez tényleg ördögi!

De szerencsére itt vannak a magyaroknak a jó szándékú, tettre kész, bátor jobbikosok, akik teljes egységben vallják, hogy nem hajtanak fejet Orbán Viktornak, hanem ellenállnak (és nyilván mindent megtesznek azért, hogy az emberek ne érezzék magukat biztonságban és jólétben). Majd az ellenzéki párt, bocsánat, ELLENÁLLÓK kézen fogva, egyetértésben, szeretetben hosszas felsorolásba kezdenek, hogy milyen rossz az élet Magyarországon: nincs szabadság, nincs igazságosság, és a többi.

Ezért történelmi küldetésüknek érzik, hogy egy új, szabad, igazságos, biztonságos Magyarországot építsenek. Éppen ezért teljesen világos, hogy a Nemzeti Ellenállás Kiáltvány elfogadásától, a Jobbik már nem csupán egy ellenzéki párt, hanem a rendszerváltásért dolgozó és e harc folyamán soha, semmilyen alkut nem kötő nemzeti ellenállás– írják azok a jobbikosok, akik az elmúlt években csak alkukat kötöttek (Simicska Lajos, közeledés az ellenzéki pártokhoz stb.)

Hogy teljes legyen a vicc, arról Sneider Tamás pártelnök gondoskodott az eseményt követő sajtótájékoztatóján. Az MTI beszámolója szerint a poltikus a párt egyik legfontosabb feladatának azt tartja, hogy megmentse a Gyurcsány-kormány időszakánál is sebezhetőbb gazdaságot. A Jobbik tehát már ott tart, hogy a Magyarországot majdnem államcsődbe navigáló Gyurcsánynak hízeleg. Mindig van hova fejlődni, ellenállók!" - írja az origo.hu.

- origo.hu -

 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.