Kácser Zita címvédése

doszerk - 2018. szeptember 11. 7:50

Komoly különbséggel, közel kétperces előnnyel nyerte meg a Wizz Air Budpaest Félmaraton versenyét a debreceni színekben versenyző Kácser Zita.

Immáron 33. alkalommal rendezték meg a mögöttünk hagyott hétvégén a Wizz Air Budapest Félmaraton méltán népszerű rendezvényét, mely egyben az idei országos bajnokság és a Székesfehérváron zajló csapatbajnokság része is volt. A népes tömeg idén rekordot döntött, ugyanis 79 ország 2600 futóját köszöntötték a viadalon, s rajtuk kívül több mint 900 magyar településről érkezett a közel 15 000 résztvevő.

A 21 kilométeres út az ELTE Lágymányosi Campusától indult, majd a rakpartokon haladt a mezőny, átszelve a Margitszigetet, rálátást engedve Budapest számos látványosságára, impozáns épületére. Testközelből csodálhatták meg a futók Budapest hídjait, a Budai Várat, a Várkert Bazár épületegyüttesét, a Gellért-hegyet, az Országházat és még sok mást. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a kora szeptemberi meleg többször is megviselte a résztvevőket, ezért a szervezők nem csak helyszínt változtatták meg idénre, hanem a kezdési időt is előrehozták reggel nyolc órára. A viadalon városunk több futója is részt vett, s ott volt a mezőnyben a debreceni színekben versenyző dunaújvárosi atléta, Kácser Zita is, akinek nem lehetett más a célja, hogy tavalyi győzelme után ismét az első helyen érjen célba.

Úton a címvédés felé! (Képek: atletika.hu)

Zita eleinte klubtársával, Gulyás Verával futott együtt, ám a kilencedik kilométer után tempót váltott, leszakította ellenfeleit, majd nyugodt futással, közel kétperces előnnyel nyerte meg a viadalt Gulyás Vera és Szabó Nóra (BHSE) előtt. Kácser Zita ezzel, valamint az előző nap Székesfehérváron megnyert 3000 méteres akadályfutás aranyérmével segítette a DSC-SI – NYSC együttesét a csapatbajnoki bronzéremhez.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.