Koc­cin­tott a Sar­gen­tini-je­len­tésre a Job­bik

2018. szeptember 17. (hétfő) 14:51 - doszerk

Ki­a­dós ita­lo­zás­sal és rend­kí­vüli frak­ció­ülés­sel ün­ne­pelte meg a Job­bik a Sar­gen­tini-je­len­tés el­fo­ga­dá­sát egy min­den földi jóval el­lá­tott well­ness-szál­lo­dá­ban és a híres Fritt­mann-pin­cé­szet­ben, Solt­vad­ker­ten. Szó sze­rint meg­tap­sol­ták a Ma­gyar­or­szá­got meg­szé­gye­ní­teni akaró po­li­ti­kai ak­ciót - írja a Ripost.

Helyreigazítás:

- A portálunkon 2018. szeptember 17-én "Koccintott a Sargentini-jelentésre a Jobbik" címmel megjelent cikkben valótlanul híreszteltük, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselői, köztük a dunaújvárosi Pintér Tamás a párt 2018. szeptemberi frakcióülésén megünnepelték és megtapsolták az Európai Parlamentben elfogadott Sargentini-jelentést, és ittak George Soros és Judith Sargentini egészségére.

- Valótlanul híreszteltük, hogy a frakcióülésre a Ripost stábját a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselői hívták meg, és azt is, hogy a Ripost stábja bejutott a frakcióülésre.

- Valótlanul híreszteltük, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom frakcióülésén folyamatosan Orbán Viktort szidalmazták a párt politikusai, és hogy Balczó Zoltánt, a párt európai parlamenti képviselőjét hősként emlegették.

- Valótlanul híreszteltük, hogy a frakcióülés során a párt politikusai arra emelték a poharukat, hogy a "ravasz Soros majd jól kicsinálja a Fideszt".

- Valótlanul híreszteltük, hogy a frakcióülésen a Ripost munkatársai együtt reggeliztek a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőivel.

- Valótlanul híreszteltük, hogy a frakcióülésen a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelen lévő képviselői abban reménykedtek, hogy majd a Soros betesz a kormánynak, ls azt mondták, hogy ez a Sargentini-jelentés jól odab*aszott, ügyesek a Soros emberei, akik ezt összehozták.

 

Egy év után ismét meghívták a Ripostot a  Jobbik "szigorúan titkos" frakcióülésére.

A párt lényegében már kettészakadt, de még mindig vannak a Jobbik vezetőségében  olyanok, akik „másképp látják a dolgokat”. Ők voltak azok, akik egy év után ismét  meghívták a  stábját a hétvégi frakció­ülésre. Szerették volna, ha saját szemünkkel látjuk, hogyan ünnepli meg a Vona Gábor által bábként mozgatott új pártvezetés a hírhedt Sargentini-jelentés megszavazását.

Frittmannál koccintottak Sorosra és Sargentinire

Méghozzá egy kiadós ivászat keretében a Duna–Tisza köze egyik leghíresebb pincéjében Frittmannéknál. Először aludni is a pincészet vendégházában akartak, de a mindig finnyás Gyöngyösi Márton alelnök nem találta elég jónak a háromcsillagos vendégházat. Így inkább a kiskőrösi, luxuskörülményeket biztosító Hotel Vinumot választották, persze közpénzen. 

A képek tanúsága szerint a rendezvényen jelen volt a dunaújvárosi Pintér Tamás is, aki szintén részese volt a mulatozásnak a koccintgatásoknak a Frittmann pincészetnél. Ezzel elismerve és ünnepelve azt a jelentést, mely Magyarország ellen született és amely az ország szuverenitását sutba dobva közkonccá tette hazánkat és a magyarokat, egyszersmind hitet téve a migránsok, az illegális bevándorlás és a Soros-terv mellett. Ezzel pedig végérvényesen és visszavonhatatlanul beállt azok sorába, akik azt szeretnék, hogy Magyarország bevándorlóország legyen. Miközben ezzel tölti az idejét, Dunaújvárosnak semmi haszna nincs abból, hogy Pintér Tamás a Parlament padjait koptatja.

„Áfás” számlát kértek jó előre Frittmannéknál is, ahol aztán lelkesen koccintottak a Soros–Sargentini-jelentés elfogadására. A sűrű poháremelgetés közben folyamatosan Orbán Viktort szidalmazták. Felemlegették a „hős” jobbikos EU-képviselőt, Balczó Zoltánt is, aki belenyilatkozta a kamerákba, hogy mennyire egyetért a Soros–Sargenti-vádirat Magyarországot elítélő kitételeivel. A jobbikosok többször is reménykedve emelték poharukat arra, hogy majd a „ravasz Soros” jól „kicsinálja a Fideszt”.

Piálás közpénzen

Persze hogy a frakcióköltségek terhére, magyarán közpénzen ittak Soros és Sargentini egészségére a Frittmann-pincészet dolgozóinak, no meg  a  becsempészett munkatársainak a szeme láttára és füle hallatára.(Odabent nem mertünk fotózni, nehogy lebukjunk, de mindent láttunk és hallottunk. És közben dolgozott a szabadtéri stáb is.)

 

 

 

 

 

Közvetlen közelről hallgathattuk és fotózhattuk a nagy ünneplést, Sargentini megdicsőülését. Nem volt elég, amit ott helyben megittak, többen ládaszámra vitték a borokat fel a buszra, be a szállodába, onnan meg haza. Magyar Zoltán, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának alelnöke kezdte meg a sort, aztán a többiek is vérszemet kaptak. Később megindult Gyöngyösi Márton is. Az alelnök úr kettesével pakolta a kartonokat.

A jobb napokat is látott exvízilabdázó, Steinmetz Ádám ugyancsak bespájzolt a Frittmann-borokból. Nincs tudomásunk arról, hogy mindezt, saját zsebből fizették volna, pedig ott voltunk "testközelben". Csak láttuk volna, ha bármelyikük is előhúzza a pénztárcáját...

Aztán nagy nehezen sikerült összeszedni és felterelni a buszra a Sargentini-jelentést alaposan megünneplő jobbikosokat, néhányuknak már segítség kellett, hogy meg ne botoljon a több karton bor cipelése közben. Jól jött a „piabusz", hogy ne kelljen senkinek az ivászat után visszaautózni a szállodába, persze ezt is a parlamenti keret terhére. Aztán volt még némi hangoskodás és „orbánozás” a szállodában is, de aztán kidőltek a fiúk.

A Jobbik újra együtt reggelizett a Riposttal

Másnap reggel aztán, ahogy egy évvel ezelőtt, ismét együtt reggelizhettünk a kissé másnaposnak tűnő jobbikosokkal. Megint a közvetlen közelükben, alig fél méterre tőlük hallgathattuk hogyan reménykednek abban, hogy majd a Soros „betesz a kormánynak”, meg hogy azért ez a Sargentini-jelentés jól „odaba*ott”,  és ügyesek voltak a Soros-emberei akik ezt összehozták.

Varga-Damm Andrea, a Bundás Andi névre hallgató képviselő asszony is lelkesen dicsérte Judith Sargentinit, de aztán Vona Gábor került szóba a reggelizőasztalnál. Mi tagadás, többen is megmorogták a bukott vezért. Hogy úgy otthagyta a szerencsétlen pártot, mint „eb a Szaharát”. És hogy jó lenne, ha csinálna végre valamit ahelyett, hogy kisgatyában porszívózgat valami videóban és „hülyét csinál magából”.

A frakcióülésen is Sargentinit éltették

A reggeli után jött egy kiadós wellness, a jobbikosok –szokás szerint közpénzen – jól kifürödték magukat a Hotel Vinum gyönyörű fürdőjében. Nem véletlenül ragaszkodtak a fapados Frittmann vendégház helyett a luxuskörülményekhez, jól jött a szauna, meg a hideg-meleg fürdő az erősen másnaposnak tűnő honatyáknak, aztán jöhetett végre a frakcióülés.

Miután odabent is bőségesen éltették Sargentinit, még az az ötlet is felmerült, hogy az országgyűlési frakció nevében gratuláló táviratot küldjenek neki. Sneider pártelnök úr később kiírta a Facebookra: „A Sargentini-jelentés jogállamiságra vonatkozó részeit tagadni nem tudjuk.” Gyöngyösi Márton alelnök is közzétett egy nyilatkozatot, amelyben feketén-fehéren kijelentette: „A Sargentini-jelentés egy tágabb közösség érdekeinek védelme.

Később Sneider Tamás javaslatára, megdöbbentő párthatározatot hoztak, hogy a Jobbik ettől a naptól kezdve nem lesz többé ellenzéki párt. Hát akkor micsoda? Megvan a megoldás! ELLENÁLLÓK lesznek - így döntöttek szó szerint -, és nem ellenzékiek! Hogy ez egy új betyársereg létrehozását jelenti vagy a Sargentini-partizánosztag létrehozását, azt még nem tudni.

No és ha nem lesznek többé parlamenti ellenzék, akkor mikortól nem veszik majd fel a fizetésüket? Otthagyják még az általuk annyira buzgón megszavazott fizetésemelést is?

- Fotók és cikk forrása: ripost.hu -

A rovat további hírei: Politika

Utcán a tomboló szélsőbaloldal

Utcán a tomboló szélsőbaloldal

2018. december 15. (szombat)

Fel akarták gyújtani az ország karácsonyfáját. Ennyi. Nincs szükség jelzőkre. Nincs szükség szemléletes képekre, kommentárokra, a helyszínen tartózkodó szemtanúk beszámolóira. Ez az egy mondat mindent elmond a szerdai tüntetésről és a tüntetőkről - írja a Magyar Idők.

Módosította a parlament a munka törvénykönyvét

Módosította a parlament a munka törvénykönyvét

2018. december 12. (szerda)

Megszavazta a parlament szerdán a munka törvénykönyvének módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidőbeosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.

Csúcson az ipari termelés növekedése

Csúcson az ipari termelés növekedése

2018. december 12. (szerda)

Októberben az ipari termelés 5,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 3,3 százalékkal emelkedett, mivel idén eggyel több munkanap volt a hónapban - erősítette meg szerdán kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Roszatom: jövőre kezdődhet Paks II. építése

Roszatom: jövőre kezdődhet Paks II. építése

2018. december 12. (szerda)

A Roszatom arra számít, hogy a Paks II. atomerőmű építésének kezdetét jelentő első betonöntés 2019-ben vagy 2020-ban történik meg - közölte  Alekszej Lihacsov, az orosz állami atomenergetikai konszern vezérigazgatója a TASZSZ hírügynökséggel kedden az északnyugat-szibériai Jamal-félszigeten lévő Szabettában.

Brüsszel és az ENSZ akarata, az illegális bevándorlás legalizálása

Brüsszel és az ENSZ akarata, az illegális bevándorlás legalizálása

2018. december 11. (kedd)

A szálak összeérnek, ma már világosan látszik, hogy Brüsszel és az ENSZ akarata ugyanaz, ami ugyanis jelenleg az ENSZ-ben és Brüsszelben zajlik, az az illegális bevándorlás legalizálása - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva.

Vérfrissítés kell az Európai Parlamentben

Vérfrissítés kell az Európai Parlamentben

2018. december 07. (péntek)

Vérfrissítésre van szükség az Európai Parlamentben - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Erősödött a Fidesz, gyengült a Jobbik

Erősödött a Fidesz, gyengült a Jobbik

2018. december 05. (szerda)

Két százalékkal növekedett a kormánypártok szavazóinak aránya októberről novemberre, a Jobbik tábora pedig ugyanennyivel csökkent - közölte a Nézőpont Intézet.