Könnyed DAB-siker a Vasas ellen

Szárszó Lajos - 2018. szeptember 14. 20:34

Két harmad után már hét góllal vezetett, s végül 8-2-es győzelmet aratott a Vasas elleni hazai Erste Liga találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Bécsben, a Vienna Capitals elleni találkozón háromgólos, 6-3-as győzelemmel indította idei szereplését a DAB a 2018-2019-es Erste Liga sorozatban, akik ma este 18 órától hazai környezetben fogadták a Schiller-Vasas HC. A két gárda a felkészülés során már játszott egymás ellen, akkor sima 7-1-es újvárosi győzelem született a liga újonc, a Ladányi Balázs csapatvezető által irányított szinte csak fiatal magyarokból álló Vasas ellen. Bátran kezdett a Vasas, de nagy helyzet Azari előtt adódott, akinek szólóját Tóth védte. A vezetést Turtiainen közeli lövésével szereztük meg (1-0), majd Szabó kék vonalról megküldött korongja talált utat a vendégek kapujába (2-0).

Ez nem törte meg a Vasas fiatalos lendületét, akiknek veszélyes kontrákra is volt erejük, de a játékban egyértelműen a DAB akarata érvényesült. A harmad végére mindkét oldalon csökkent kissé a koncentráció, amely az eladott korongok számából volt látható. A második húsz perc elejére növelte lendületét a DAB, sorra alakítva ki a helyzeteit, melyeket jól hatástalanítottak a fővárosiak. Tóth kapus mindent fogott, egészen a 28. percig, amikor Jabornik távoli löketével már nem tudott mit kezdeni, aki emberhátrányból növelte előnyünket (3-0). A hátrányos védekezést gyakorolhattuk ismét, majd miután kiegészültünk, Iossafov a rövid kapufától emelte a pakkot a ketrecbe (4-0). Léránt szerezte ötödik gólunkat (5-0), amely után a vendégek kapujába Koitmaa állt be, akit azonnal be is melegítettek a hazaiak.

De nem eléggé, hiszen Jabornik távoli lökete után a korong megtalálta lábai között az utat a hálóba (6-0). Az utolsó percben Lencsés találata mattolta a Vasas fiataljait (7-0), majd a befejező harmad legelején Azari már a nyolcadik szerezte (8-0). A folytatásban a becsületgólért küzdő vendégek közül Bödök tessékelte a pakkot a hazai kapuba (8-1), majd a büntetőpadról visszaállt Czakó zárta le a találkozót (8-2).

Dunaújvárosi Acélbikák - Schiller-Vasas HC 8-2 (2-0, 5-0, 1-2)

Dunaújvárosi Acélbikák: Garbacz Máté - Lencsés Tamás 1, Tóth Gergely, Jabornik Henrich 2, Pinczés Olivér, Uski Oula, Németh Péter, Franssila Miika, Saluga Martin, Turtiainen Jaakko 1, Léránt René 1, Erdélyi Tamás, Mestyán István, Iossafov Artem 1, Szabó Dávid 1, Török Viktor Nagy Márk Máté, Azari Zsolt 1, Westerling Jonas. Vezetőedző: Antti Karhula.

Schiller-Vasas HC: Tóth Károly Balázs, Koitmaa Villem Henrik – Tóth Károly Balázs, Oroszi Álmos, Szlama Dániel, Rózsa István, Bálint Tamás, Bugár Gábor, Seregély Máté, Tornyai Gábor, Fliszár Zalán, Hegyi Dominik, Bödök Bence 1, Bukor Rajmund, Székely Mádai Gergő, Pápa Márton, Varga Tamás, Surányi Zsolt Máté, Szlépka Armand, Czakó Barna 1, Kováts Máté, Turbucz Martin Zoltán, Gágyor Péter. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.