Kovács Zsófia döntős a Világkupán

Szárszó Lajos - 2018. szeptember 21. 22:29

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

A magyar bajnokságban a sérüléshullám után visszatérő Kovács Zsófia három bronzérmet szerzett, amely bizakodásra adott okot a Szombathelyen zajló tornász világkupát megelőzően, melyen az volt tornászunk célja, hogy jó gyakorlatokat bemutatva térjen vissza a nemzetközi mezőnybe. Zsófia a jelenlegi fizikai felkészültsége és kisebb lábsérülése miatt ezúttal két szert, a felemás korlátot és a gerendát vállalta be, mely szerek selejtezőjére pénteken került sor. Először a felemás korlát gyakorlatát mutatta be, amely nem sikerült tökéletesre, így végül a 13. helyen zárt, majd a gerenda következett, ahol végül az egyéni döntőt jelentő harmadik helyen kvalifikálta magát a vasárnapi fináléba.

Kép: MTI-archív

Trenka János vezetőedző: Zsófiának a felemáskorlát gyakorlata előtti bemelegítése remekül sikerült, így bizakodva vártam a versenygyakorlatát, abban azonban nem tudta a maximumát hozni. Sajnos közel kettő pont maradt így a gyakorlatban, amely miatt nem sikerült a döntőbe jutnia. Ezt követően a gerenda előtt kisebb átállás következett, így volt időnk arra, hogy rendbe rakjuk a gondolatokat, megfelelővé tegyük a figyelmet, a koncentrációt. Ennek eredményeként Zsófia szép gyakorlatot mutatott be, így harmadik helyen került be a döntőbe. Büszke vagyok erre a teljesítményére, hiszen hosszú kihagyást követően tért vissza a versenyzés világába. Mint azt Trenka János elmondta még, a gerenda gyakorlat után nem volt ideje Zsófiának a pihenésre, hiszen azonnal el kellett mennie doppingellenőrzésre, majd a válogatott szakvezetésével közös megbeszélésen vett részt. A szombati nap sem a pihenésről szól majd, hiszen a vasárnapi gerenda finálé előtt edzés vár Kovács Zsófiára.

Kovács Zsófia eredményei:
Felemás korlát: 13. 11.800 pont
Gerenda: 3. hely 12.400 pont, ezzel döntős

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.