Nehéz hét előtt a Kohász

spigott - 2018. szeptember 18. 18:04

A szezonban még hibátlan, mind a négy eddigi meccsét biztosan megnyerő Ferencváros ellen folytatja a bajnoki küzdelmeket szerda este hat órától a DKKA kézilabda csapata.

Nagyon fontos mérkőzést nyert a mögöttünk hagyott hétvégén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely Békéscsabán szerezte meg első pontjait a K&H női kézilabda liga idei kiírásában. A 30-23-as sikert követően azonban nem pihenhettek túl sokat játékosaink, hétfőn már munkába álltak, hogy felkészüljenek az előttük álló újabb feladatokra, melyek egyáltalán nem tűnnek egyszerűnek, ugyanis a héten a bajnokság két legjobbja, a Ferencváros és a Győr ellen lépnek pályára Szekerczés Lucáék. A mieink először a fővárosi zöld-fehérek ellen húznak szerelést szerda este hat órától, méghozzá egy olyan mérkőzésen, melynek egyértelműen az ellenfél az esélyese.

A Fradit még teljes csapattal sem lenne könnyű megszorítani, ez tavaly sem sikerült, s a zöldek idén sem nagyon ismernek kegyelmet, mert eddigi négy mérkőzésüket átlagban tizenkét góllal nyerték meg, így jelenleg a második helyen állnak a bajnokságban úgy, hogy csak gólaránnyal szorulnak a listavezető győriek mögé. Tisztában van a szerdai mérkőzés nehézségével együttesünk vezetőedzője, György László is, aki szerint a játék minden elemében a maximumot kell nyújtaniuk ahhoz, hogy színvonalas, jó meccset játsszanak a Fradival.

Képek: DO-archív

- Legutóbb Békéscsabán fegyelmezetten játszottunk, megvolt bennünk a kellő motivációs és agresszivitás, s erre lesz szükségünk holnap este is. Nincs sok időnk a felkészülésre, de igyekszünk maximálisan készen állni a találkozóra, melyen a régóta sérült játékosaink, Monori Orsolya, Erdősi Ildikó és Camila Micijevic biztos nem lép pályára, s erősen kérdéses Klujber Katrin szereplése is. A két együttesnek mások a céljai, ugyanakkor ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy eleve feltartott kezekkel lépnénk pályára. Az első perctől az utolsóig küzdenünk kell, bármi is az eredmény, a megfelelő kapusteljesítmény és a kemény védekezés mellett nagyon fontos lesz az, hogy a támadásaink befejezésére odafigyeljünk, mert a Fradi rengeteg gólt szerez gyors lerohanásokból, s ezeket csak úgy tudjuk a legjobban megakadályozni, ha eredményesen fejezzük be a támadásainkat.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.