Nehéz meccs vár a Kohászra Békéscsabán

spigott - 2018. szeptember 14. 13:10

A Békéscsaba vendégeként szerezné meg első pontjait az idei bajnokságban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Két forduló után még nem szerzett pontot a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata a K&H női kézilabda liga küzdelmeiben, s György László tanítványaira az előttünk álló hétvégén sem vár könnyű feladat. A Kohász kézilabdázói ugyanis ahhoz a Békéscsabához látogatnak szombaton este hat órától, melynek otthonában sokan megszenvedtek már, s a mieinknek is lehet keserű élményük a közelmúltból, mivel a viharsarki alakulat a Magyar Kupa tavalyi kiírásában 31-28-ra legyőzte együttesünket, elbúcsúztatva ezzel a sorozat további küzdelmeitől a DKKA gárdáját.

A Békéscsaba felemásan kezdte az idei szezont, hiszen az első fordulóban otthon ugyan legyőzte a Budaörs együttesét, ám a másodikban 37-25-ös vereséget szenvedett Debrecenben, majd szerdán a Ferencváros győzött Szögiék ellen 36-21-re.

A két nagyarányú vereség ellenére sem számíthat azonban könnyű meccsre együttesünk, s tisztában van ezzel Kohász vezetőedzője, György László is, aki tudja, hogy miben kell javulniuk az első két fordulóhoz képest.
- Két forduló ment le eddig a bajnokságból, láttuk az újoncokat, s eredményeiket, s láttuk a Békéscsaba eredményét is hazai pályán. Amennyiben visszagondolunk a tavalyi szezonra, sokan elkönyvelték, hogy ki fog esni a Békéscsaba, de nagyon sok csapatnak okozott kellemetlen perceket, s többet meg is vert szombati ellenfelünk. Békéscsabán játszani mindig nehéz feladat, én úgy érzem, hogy most is kemény, nehéz meccs vár ránk.

Képek: DO-archív

Erre is igyekszünk maximálisan felkészülni, s úgy érzem, hogy a hazaiaktól ezúttal is nagyon kemény, agresszív játékra számíthatunk. Ezt el kell tudnunk viselni és ezt tudatosítani kell önmagunkban, hogy erre kell számolnunk. Az biztos, hogy a küzdés a győzni akarás bennünk is meglesz, a győzelem kulcsa azonban az lesz, hogy mennyire tudjuk végrehajtani azt a taktikát, amit kidolgozunk a házigazdák ellen. Fontos lesz az is, hogy ne legyenek üresjárataink, mint a Siófok és a Vác ellen, s megfelelően élni tudjunk az adódó lehetőségekkel, gondolok itt az emberelőnyök, hetesek, ziccerek kihasználására, melyekkel sajnos adódtak problémáink az előző két fordulóban.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.