Nyolc dunaújvárosi a válogatottakban

doszerk - 2018. szeptember 12. 8:02

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia nyolc játékosa is meghívót kapott a magyar női kézilabda válogatott A- és B-keretének edzőtáborába.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihirdette a magyar női kézilabda válogatott A- és B-keretét a szeptember 23. és 26., illetve a 28. és 30. között győri edzőtáborba. A dán szakember összesen nyolc dunaújvárosi játékosnak postázott meghívót: az A-keretben Szekerczés Luca, Szalai Babett és Cifra Anita, míg a B-ben Csapó Kyra, Klujber Katrin, Sirián Szederke, Kazai Anita és Grosch Vivien bizonyíthat a szövetségi kapitánynak.

Sirián Szederke a B-keretben kapott helyet! (Kép: DO-archív)

"Nagyon örülök, hogy az A- és a B-keret is együtt lehet szeptember végén, köszönöm a lehetőséget a szövetségnek és a kluboknak. A B-csapat közös felkészülése is nagyon fontos, hiszen így tudunk lehetőséget adni azoknak a 18-23 éves játékosoknak, akik vagy az A-keretből éppen hogy csak kiszorultak, vagy még nem elég érettek az A-kerettagságra, de érdemes figyelemmel követni a fejlődésüket. A junior világbajnok csapat tagjai közül többen is a B-keret tagjai, de fontos tudni, hogy a tehetség még nem jelent sikert felnőtt szinten, sokat kell dolgozniuk és érniük ahhoz, hogy a felnőttek között is felvegyék a lépést a legjobbak ellen is, de ehhez a mostani közös munka is hozzájárulhat. Szeretnék minél több játékost megnézni, hogy lássam, mennyire motiváltak, mennyire készek a közös munkára és a fejlődésre. Az A- és B-kerettel folytatjuk az eddigi munkát, hiszen az Európa-bajnokság előtti kerethirdetést megelőzően most tudunk utoljára együtt lenni. Munkával teli és érdekes edzőtábornak nézünk elébe, amelynek végén kétszer találkozunk egy erős válogatottal, Montenegró együttesével, természetesen a játékosok közül is minél többnek lehetőséget szeretnék adni. Az A- és B-keret is nyitott, a B-keret tagjai is bebizonyíthatják, hogy van helyük az A-keretben. Minden játékos meghívót kapott, aki jelenleg teljesen egészséges és akivel számolhatunk az Európa-bajnokság kapcsán, egyedül Bódi Bernadett az, aki fizikailag rendkívül megterhelő szezon után van, és fontos, hogy feltöltődjön, így ő ezúttal klubjában dolgozik majd a válogatott hét alatt" - fogalmazott Kim Rasmussen a Magyar Kézilabda Szövetség honlapján.

A magyar női válogatott kerete

Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), HORVÁTH-PÁSZTOR Bettina (Kisvárda Master Good SE), KISS Éva (Győri Audi ETO)

Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), ORBÁN Adrienn (Kisvárda Master Good SE)

Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Nikolett (Érd), KOVÁCS Anna (DVSC Schaeffler), SZEKERCZÉS Luca (Dunaújvárosi KKA)

Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Moyra-Budaörs), SZALAI Babett (Dunaújvárosi KKA), TÓTH Gabriella (Érd)

Beállók: CIFRA Anita (Dunaújvárosi KKA), ELGHAOUI Asma (Siófok KC), KISFALUDY Anett (Érd)

Balátlövő: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Balszélsők: PELCZÉDER Orsolya (Alba Fehérvár KC), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

A B-válogatott kerete (szeptember 23-26.):

Kapusok: CSAPÓ Kyra (Dunaújvárosi KKA), SUBA Sára (GVM Europe-Vác)

Jobbszélsők: DÁVID-AZARI Fruzsina (Moyra-Budaörs), GROSCH Vivien (Dunaújvárosi KKA)

Jobbátlövők: KARNIK Szabina (MTK Budapest), KLUJBER Katrin (Dunaújvárosi KKA), PLANÉTA Szimonetta (Chambray Touraine, francia)

Irányítók: LAKATOS Rita (Byasen Trondheim, norvég), TÓTH Eszter (MTK Budapest)

Beállók: TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler), PÁSZTOR Noémi (Moyra-Budaörs), SIRIÁN Szederke (Dunaújvárosi KKA)

Balátlövők: GERHÁTH Fanni (Moyra-Budaörs), TERMÁNY Rita (MTK Budapest), WALFISCH Mercédesz (EUbility Group Békéscsaba)

Balszélsők: HÁRSFALVI Júlia (TuSies Metzingen, német), KAZAI Anita (Dunaújvárosi KKA), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.