Szoros vereség a fővárosban

spigott - 2018. szeptember 21. 20:27

A második harmad elején már háromgólos hátrányban volt, s bár nagyot hajrázott, végül 3-2-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a Fradi otthonában.

A Brassó elleni hazai győzelmet követően ma már a fővárosban volt jelenése a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának, mely az első négy meccsén hat pontot szerző Ferencváros ellen korcsolyázott jégre. A DAB gárdája meglehetősen tartalékosan vágott neki idei ötödik meccsének, ugyanis eltiltás és sérülés miatt Hruby, Léránt, Mestyán és Saluga sem állhatott Antti Karhula rendelkezésére.
Nem is kezdődött túl jól a találkozó a mieink számára, mert Sevela kiállításából már a 7. perc legelején megszerezte a vezetést Rantanen a fővárosi alakulatnak, s hogy a helyzetünk még nehezebb legyen, arról Tóth Renátó gondoskodott a 11. percben (2-0). Nem sokkal később Németh ülhetett ki a büntetőpadra, ám ezt a kiállítást már kivédekezték a Bikák, ám a folytatásban is igen sok pontatlanság csúszott a mieink játékába, ráadásul a harmad végén kapott előnnyel sem tudtak élni, így az első szünetre a fővárosiak vonulhattak biztos vezetéssel (2-0).

Kép: DO-archív

A második felvonást ismét a Fradi kezdte jobban, s Leo Fitzgerald találatával tovább növelte előnyét a 25. percben. A folytatásban csak lövésekig jutottak a felek, a kapusok azonban mindkét oldalon tették a dolgukat, így sokáig nem változott az eredmény. A második harmad utolsó percében ismét emberelőnybe kerültek a DAB hokisai, ám ezzel sem tudtak élni, igaz a fővárosiak sem tudták megszerezni negyedik találatukat Turtiainen kiállítása alatt. Az 52. percben megtörte hosszú gólcsendjét az Acélbikák alakulata, miután Azari vette be Arany Gergely ketrecét, majd a 60. percben Jabornik suhintott nagy gólt a kékről emberhátrányban, ám az egyenlítésre már nem jutott idő, így a Fradi örülhetett a 3-2-es győzelemnek.

FTC-Telekom – DAB 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)

FTC-Telekom: Arany – Rantanen 1 (1), Hegyi, Tóth A., Nagy G. (1), Pavuk, Karmeniemi, Jászai, Walls (1), Fitzgerald 1 (1), Switzer, Sarcia, Boros, Tóth G., Roczanov, Rafaj, Lengyel, Hardi, Tóth Renátó.1, Tóth Richárd (1), Farkas (1). Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

DAB: Sevela – Erdélyi, Jabornik 1, Nagy, Turtiainen (1), Uski, Franssila, Szabó, Azari 1, Iossafov (1), Westerling (1), Lencsés, Németh, Tóth, Török, Barna, Makovics, Pinczés. Vezetőedző: Antti Karhula.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.