Győzni megy Svájcba a Kohász

spigott - 2018. október 10. 18:08

Már az EHF Kupa második selejtezőkörének svájci odavágóján előnyt szerezne a Spono Eagles ellen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Nem a legszebben alakult a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia bajnoki rajtja, hiszen az eddig lejátszott hat fordulóban mindössze egy győzelmet tudott elérni együttesünk, így jelenleg a 11. helyen áll a K&H női kézilabda liga tabelláján. Ráférne tehát egy kis sikerélmény György László tanítványira, akik az előttünk álló hétvégén megkezdik nemzetközi kupaszereplésüket, ugyanis szombaton délután öt órától a svájci Spono Eagles otthonában lépnek pályára az EHF Kupa második selejtezőkörében. Az oda-visszavágós rendszerű párharc esélyesének azért így is a mieink számítanak, ám csapatunk szakvezetője szerint egy pillanatig sem becsülhetik le ellenfelüket, ám ezzel együtt egyértelműen az a céljuk, hogy győzelemmel zárják a párharc első felvonását.

- Egy dán, egy német, egy bosnyák és egy szlovén légióssal áll fel a hétvégi kupameccsre ellenfelünk, melyet elemezve megállapíthattuk, hogy értik a kézilabdát, s nagyon gyors játékot játszanak, s az eddigi eredményeik alapján úgy véljük, hogy rengeteget futnak a mérkőzéseiken. Többszörös svájci bajnokok, az előző fordulóban könnyedén győzték le koszovói ellenfelüket, az első meccsen 35-14-re, míg a másodikon 36-14-re nyertek idegenben, így kettős győzelemmel jutottak tovább a második körbe. Nem vár ránk könnyű mérkőzés, senki ne gondolja azt, hogy azért, mert egy svájci csapatról van szó, ezért hátradőlve, könnyedén túljutunk rajtuk. Szombaton kora reggel indulunk, öttől lejátsszuk a meccset, mely előtt azért túl sok videó nem áll rendelkezésünkre, ám igyekszünk így is a lehető legjobban felkészülni ellenfelünkből.

Képek: DO-archív

Lelkileg most egy kicsit gödörben vagyunk, az elmúlt hetek bajnoki eredményei azért megviselték a lányokat, de megpróbálunk túllépni ezen, s a lehető legjobban megoldani az előttünk álló kupafeladatokat. az bebizonyosodott az elmúlt hetekben, hogy nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy egy tízperces rövidzárlattal előnyt adjunk ellenfeleinknek, ezért azt várom, hogy szombaton az első perctől az utolsóig nagy odafigyeléssel, fegyelmezetten játszunk majd. Ugyan két mérkőzésről van szó, vagyis a továbbjutás Dunaújvárosban dől majd el, ám mi meg szeretnénk nyerni már a svájci összecsapást is.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.