Dunaújváros Hetilap

Itt a legújabb kilépési hullám a Jobbikban

doszerk - 2018. október 24. 7:25

Egy polgármester, egy regionális igazgató, egy megyei sajtófőnök, valamint a Jobbik Ifjúsági Tagozatának (IT) korábbi alelnöke is távozik - derül ki Volner János, a Jobbik volt alelnökének Facebook-bejegyzéséből. A politikus korábban megjósolta, hogy újabb kilépési hullám fogja sújtani a a pártot - írja az Origo.

Volner János, a Jobbik korábbi alelnöke múlt hét kedden arról beszélt portálunknak, hogy négy olyan képviselő van a párt parlamenti frakcióban, akik „nagyon erősen gondolkoznak" a képviselőcsoportból való távozáson. A politikus a pártból való kilépését megelőzően elárulta, hogy a Jobbik értelmiségi holdudvarából sokan jelezték nála, hogy szeretnék otthagyni a szervezetet, és nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy további középvezetők intenek búcsút az egykori radikális pártnak, ezzel egy újabb kilépési hullámot elindítva. Neki lett igaza.

Újabb kilépési hullám a Jobbikban

„Ahogyan az várható volt, tovább oszlik a Jobbik" – írta ma délelőtt közzétett Facebook-bejegyzésében Volner János. A politikus posztjában összesítette azokat a jobbikos politikusokat, akik az utóbbi napokban megelégelték a pártban zajló folyamatokat.

  • Jámbor Márk, a párt észak-magyarországi regionális igazgatója is kilépett a Jobbikból. Közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy kilépéséhez az utóbbi időszak botrányos és vállalhatatlan folyamatai vezettek.
  • Kurdi Ferenc, kosdi polgármester is távozik, aki még júniusban is helyet biztosított a Jobbik frakciójának. Volner bejegyzésében kiemelte, hogy a pártnak alig maradt már polgármestere, ami személyes kudarc a korábban az önkormányzati munkát személyesen irányító Sneider Tamásnak és Hegedűs Lórántnénak egyaránt.
  • Seres Magdolna, megyei sajtófőnök szintén a kilépés mellett döntött, nem egyedül. „Döntésemmel senkit nem befolyásoltam, nem kértem, hogy kövessenek, azonban vannak követőim és a napokban csatlakoztak szándékomhoz" – írta a rakamazi Jobbik közösségi oldalán olvasható közleményében.
  • Fügedi Richárd, az Ifjúsági Tagozat volt alelnöke, mezőkövesdi képviselő is távozott. A politikus azzal indokolta lépését, hogy az eszmeiség elhalványult, az általa tisztelt emberek el lettek távolítva. „Aki az igazságot kimondja annak betörik a fejét" – tette hozzá Volnerre utalva Facebook-oldalán olvasható búcsúüzenetében a fiatal politikus.

A politikus szerint az újabb középvezetők távozása nem igazán hatotta meg a Sneider Tamás-féle pártvezetést, akik a megszokott forgatókönyv szerint előhúzták a tarsolyból "a mocskolódást, az árulózást, a Fidesz-ügynöközést." "Mintha az ilyesmi bármin is segítene" - tette hozzá nem kevés ironiával. Érdekes megfigyelni, 

a legújabb kilépőkben közös, hogy Volner János pártból való kiszorításával telt be náluk a pohár. Ez pedig előrevetíti azt, hogy a Jobbik egyik legnépszerűbb politikusának párton belüli ellehetetlenítésével az eddigieken túl, újabb távozókra lehet számítani.

Volner bejegyzésében kitért Sneiderék legújabb kudarcára, miszerint a balliberális LMP már nem akar közösködni az egykori radikális párttal. "Időközben kosarat kapott a Jobbik balra tolódó vezetése az országgyűlési mandátumok mindössze 3 százalékát birtokló LMP-től is: a liberális párt szombati kongresszusa még a napirendről is levette a Jobbikkal való együttműködés kérdését" - írta a politikus. Az LMP kapcsán kifogásolta, hogy ugyanazzal a lendülettel megválasztották társelnöknek a Magyar Szocialista Párt volt országgyűlési képviselőjét, Demeter Mártát.

Lassan el kellene gondolkodnia a Jobbik vezetésének azon, jó-e az irány, vagy továbbra is tartják magukat ahhoz, hogy az autópályán szembejövők tömegével van probléma- zárásként Volner János adott egy tippet a Jobbik jelenlegi vezetésének. 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.