Marad a napsütéses, meleg idő

doszerk - 2018. október 14. 19:14

A következő napokban is folytatódik a napsütéses, meleg idő, többfelé 20 fok feletti legmagasabb hőmérséklettel. A leghidegebb órákban viszont 0 Celsius-fok is lehet. Eső csak a hétvégén várható helyenként - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn alapvetően derült, csapadékmentes időre lehet számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 0 és plusz 8 fok között várható, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb, a magasabban fekvő tájakon, vízpartokon, illetve a belvárosi részeken néhány fokkal enyhébb is lehet az idő. A legmagasabb hőmérséklet 19-24 fok között valószínű.

Kedden és szerdán is napos lesz az idő, csapadék nélkül. A leghidegebb órákban kedden és szerdán 0 és 10, csütörtökön 1 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Kedden napközben 20-24, szerdán 20-25, csütörtökön 20-24 fokig melegszik a levegő.

Pénteken nyugaton többnyire kevés lesz a felhő, a Dunától keletre változóan felhős lesz az ég. Legfeljebb néhol lehet gyenge eső. A minimumhőmérséklet 4-11, a maximumhőmérséklet 19-23 fok között alakul.

Szombaton napos és felhősebb időszakok egyaránt lehetnek, helyenként kialakulhat záporeső. A szél megélénkül, nyugaton helyenként meg is erősödik. A leghidegebb órákban 4-10 fok lehet. Napközben 17-22 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap szórványosan lehet eső, zápor, és helyenként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 5-10 fok között valószínű. Napközben 15-20 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

-MTI-

A rovat további hírei: Mozaik

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak! 

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

2024. ápr. 20.

A logisztika egyik alap- és nélkülözhetetlen eleme a raklap. Az árucikkek egyszerű és gyors tárolását, mozgatását és szállítását segíti. Létezik fa, műanyag és papír verziója is, így számtalan termék közül tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbbet. Vannak raklapmagasítók is, melyeknek elsődleges feladata a termékek magasabbra emelése volt. Ma már több, új funkcióval is felruházták ezeket a termékeket. (X)